Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Eerste skigebieden in Karinthië ook alleen met negatieve coronatest toegankelijk

Wintersportredacteur

Niet alleen in Tirol, maar ook in het district Hermagor in Karinthië is het nu verplicht een negatieve coronatest te laten zien om toegang te krijgen tot de skiliften. Deze maatregel staat in een nieuw decreet dat sinds zaterdag van kracht is. Reden hiervoor is het toenemend aantal besmettingen met de Britse variant van het coronavirus.

Britse mutatie

In Oostenrijk duiken steeds meer besmettingen op met mutaties van het coronavirus. De Zuid-Afrikaanse variant zorgt in Tirol voor problemen, in Karinthië is het vooral de Britse variant die steeds vaker voorkomt. Ongeveer een derde van alle nieuwe besmettingen met de Britse virusvariant is afkomstig uit het district Hermagor. Om die reden heeft het districtsbestuur van Hermagor een nieuw decreet met strengere maatregelen opgesteld dat sinds zaterdag officieel van kracht is.

Negatieve coronatest

In het district liggen meerdere skigebieden, waaronder Kötschach en het grootste skigebied van Karinthië, Nassfeld – Pressegger See. Sinds zaterdag zijn wintersporters in alle skigebieden in het district Hermagor verplicht een negatieve coronatest te tonen om toegang te krijgen tot de skiliften. Het gaat hier om een PCR- of antigeentest die niet ouder mag zijn dan 48 uur. Skiërs moeten dit bewijs te allen tijde kunnen tonen aan de gezondheidsautoriteiten. Uitzondering op de regel zijn toerskiërs, kinderen tot 10 jaar en mensen die in de afgelopen 6 maanden positief getest zijn op het coronavirus (met medisch attest).

Uiteraard blijven ook alle andere regels die vanuit de overheid en het skigebied gelden van kracht.

Teststations

De testcapaciteiten in het district worden uitgebreid. Om het wintersporters makkelijk te maken, heeft Nassfeld – Presseger See een eigen teststation opgezet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in