Nieuwsalert per mail ontvangen

De eerste bochten in Sölden zijn gedraaid

Foto: Skiinformatie.nl

Afgelopen zaterdag opende een deel van skigebied Sölden het nieuwe wintersportseizoen en dan is het niet zo vreemd dat je echt niet meer kunt wachten. Dus wat doe je? Je haalt de ski’s van zolder en gaat de piste op. Bij het zien van deze beelden begint het bij iedereen toch al te kriebelen?

Zoals in het filmpje te zien is liggen de pistes op de Rettenbach Gletscher er op de eerste dag al prachtig bij. Al vanaf het eerste moment zie je dat de sneeuw van goede kwaliteit is. Vooral in de slalom is goed te zien hoe de sneeuw onder de ski’s wegspuit en hoeveel grip er is. Kortom, op naar Sölden!

Één van de beste skigebieden

Door de sneeuwzekerheid, gezelligheid en mooie pistes kan Sölden zich één van de beste skigebieden van 2017 noemen. De sneeuwzekerheid en mooie pistes worden in het filmpje nog eens extra benadrukt.

Sölden trekt jaarlijks dan ook veel Nederlanders aan door de goede omstandigheden. Het kan in de vakanties dan ook zijn dat je veel Nederlands om je heen hoort. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat het gebied over ongeveer 150 kilometer aan pistes beschikt. Daarnaast zijn deze pistes geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër. Met kinderen kun je goed terecht op de Tiefenbach Gletscher. Hier zijn namelijk veel blauwe pistes te vinden waarop genoeg geoefend kan worden.

De twee gletsjers in het gebied maken het mogelijk om ook buiten de schoolvakanties op wintersport te gaan. Het gebied is namelijk van vroeg in de herfst tot het einde van de lente open. Het seizoen eindigt naar verwachting op 6 mei 2018.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in