Nieuwsalert per mail ontvangen

Eén van de slechtste seizoenen in 16 jaar voor Amerikaanse skigebieden

De cijfers die uitgebracht zin door de National Ski Areas Association, laten zien dat het aantal wintersporters in de Amerikaanse skigebieden is gedaald met 5 procent naar 53,6 miljoen. Deze flinke daling heeft voornamelijk te maken met de tegenvallende sneeuwcondities in California en de PNW. Volgens het onderzoek van de NSAA is de sneeuwval gedaald met 28% over het hele land. De teleurstellende cijfers zijn gelukkig niet zo erg als die van het winterseizoen van 2011-2012, waarbij een daling van 16% gemeten werd.

Skigebieden in California en Washington Sate zijn het hardste getroffen en hebben een daling van 36,3% gemeten in het aantal bezoekers in vergelijking met seizoen 2013-2014. Naast de tegenvallende sneeuwcondities zien de onderzoekers ook dat de gestegen skipasprijs in Colorado een belangrijk aandeel heeft de afname van het aantal wintersporters dit seizoen.

Aantal skiers:

  • 2013 – 2014: 56,5 miljoen
  • 2014 – 2015: 53,6 miljoen

De skigebieden in Amerika maken zich veel zorgen voor volgend seizoen. De tegenvallende sneeuwcondities zijn nu al een aantal jaren het gesprek van de dag en zorgt voor veel kopzorgen. Laten we hopen dat volgend winterseizoen een succesvol jaar wordt qua sneeuwval zodat de tegenvallende resultaten van dit seizoen goedgemaakt kunnen worden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in