Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Een seizoen lang poedersneeuw in Whistler Blackcomb, Canada.

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een seizoen lang, elke dag poedersneeuw skiën in een van de mooiste skigebieden ter wereld, wie wil dat nou niet? Ik heb het geluk dat ik vanaf morgen een half jaar lang in Whistler Blackcomb in Canada skiles mag gaan geven. Op deze website zal ik regelmatig verslag doen van de avonturen die ik beleef in Whistler Blackcomb.

Het skigebied van Whistler Blackcomb gelegen in de Canadese provincie Brits Columbia bestaat uit twee bergen, Whistler en Blackcomb, de bergen worden verbonden door de gigantische Peak 2 Peak Gondola die speciaal voor de Olympische Winterspelen van Vancouver van 2010 werd gebouwd. Het gebieden heeft 36 liften, 8000 hectares skibaar terrein met 200 pistes. Er zijn genoeg mooie pistes voor beginnende en gevorderde skiërs en ook de experts kunnen hun ei kwijt in een van de vele powder bowls de het gebied rijk is. Het dorp Whistler ligt op 675 meter en de top van het skigebied ligt 1600 meter hoger op 2284 meter. Met ruim 10 meter sneeuwval per winterseizoen gemiddeld wordt Whistler goed bedeeld door de sneeuwgoden. Afgelopen winter, tijdens de Olympische Winterspelen viel er zelfs 14 meter sneeuw, een record voor de Canadezen in Whistler! Het gebied staat dus bekend om de poedersneeuw, de mooie en goed prepareerde pistes, de powder bowls voor de experts en dan zijn er nog de twee reusachtige Freestyle parken voor de waaghalzen onder ons. Whistler Blackcomb heeft het allemaal en is mede daarom al meerdere keren verkozen tot beste skigebied van Noord Amerika door verschillende toonaangevende skimagazines.

Na meerdere seizoenen te hebben gewerkt in verschillende skischolen op verschillende plekken op de wereld heb ik dit jaar gekozen voor Whistler Blackcomb en daar zijn verschillende redenen voor. Ik denk dat Whistler Blackcomb een van de beste seizoenen tegemoet gaat aangezien er vorig jaar veel geïnvesteerd is in het skigebied met betrekking tot de Winterspelen. Daarnaast stond Whistler al jaren op mijn to do lijstje. Door de vele verhalen van vrienden en collega’s ben ik door de jaren heen zeer enthousiast geworden en ik ben dus erg blij dat het dit seizoen echt gaat gebeuren. Last but not least, de weervoorspellingen voor de lange termijn (lees deze winter) zien er zeer gunstig. Het weer in het westen van Canada zal aankomende winter vooral bepaald worden door de golfstoom El Nina genaamd. Deze golfstoom zorgt voor een koudere winter met extreem veel neerslag en er gaan al geruchten rond dat deze winter een recordbrekende kan worden op het gebied van sneeuwval! En aangezien ik een fervent freerider ben, word ik zeer blij van dat soort berichten.

Het klinkt allemaal als een droom, 6 maanden in een prachtig skigebied met veel sneeuw, maar er moet natuurlijk ook brood op de plank komen dus moet er gewerkt worden. Gelukkig heb ik van mijn passie, skiën, mijn werk kunnen maken. Ik werk aankomende winter namelijk als skileraar in de skischool Whistler Blackcomb. Zoals eerder gezegd zal ik deze winter via Skiinformatie.nl mijn avonturen en belevenissen wereldkundig maken. Zorg dus dat je regelmatig www.skiinformatie.nl checkt!

Tom van der Burg werkte twee seizoen in de Skischule Arlberg in St. Anton am Arlberg alvorens hij op zoek ging naar andere, interessante skigebieden op deze aardbol om te skiën, wonen en werken. Opeenvolgend werden dat Mount Hutt in Nieuw-Zeeland, Niseko in Japan en Whistler in Canada. Tijdens de skiseizoenen in St. Anton am Arlberg heeft Tom niet stilgezeten en zijn Landes skilehrer diploma behaald, daarnaast is hij gecertificeerd telemarkinstructeur. Tijdens het skiën, in veelal exotische skigebieden, is hij op zoek naar de perfecte poederbocht, maar een perfect geprepareerde piste of een paar buckels gaat hij niet uit de weg. Komende winter werkt Tom in de Whistler Blackcomb Skischool in Whistler, Canada. Hij zal vanuit Noord Amerika regelmatig een stukje schrijven over zijn avonturen in Canada, maar ook over ski-ervaringen in andere delen van de wereld.

Tom wordt ondersteund door Dynastar/Lange, Liberty ski’s, SHRED Optics en Slytech Protection.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in