Nieuwsalert per mail ontvangen

Een rookmelder mee op wintersportvakantie?

Het verschrikkelijke nieuws over de brand in Gerlos afgelopen maand zullen jullie ongetwijfeld langs hebben zien komen. Honderden gedupeerde wintersporters moesten noodgedwongen naar een ander hotel overgeplaatst worden, omdat het hotel ‘onbewoonbaar’ verklaard was. Je spullen in het hotel achterlaten zonder dat je daarbij weet of je deze ooit nog terug gaat zien zijn scenario’s waar je liever niet aan denkt tijdens je vakantie. Een brand in je hotel is dan ook misschien wel een van de ergste dingen die je kunt overkomen tijdens de wintersportvakantie. Door zulke nieuwsberichten ontstaan er op forums en reis-gerelateerde websites discussies onder onzekere wintersporters met vragen over verzekeringstechnische kwesties en met vragen of hotels of appartement complexen aan bepaalde eisen moeten voldoen om grote branden zo veel mogelijk te voorkomen.

Tijdens het doorlezen van deze discussies kwam ik een discussies tegen over het meenemen van een rookmelder op wintersportvakantie. In eerste instantie lijkt dit misschien onwaarschijnlijk, maar toen ik dit allemaal ging relativeren is het niet eens een gek idee. De grote hotels en appartementen complexen moeten jaarlijks gecontroleerd worden door een professionele inspectiedienst. Hierbij wordt het hotel gekeurd en ontvangen zij een certificaat dat zij voldaan aan de gewenste veiligheidseisen.

Ondanks dat je mag verwachten dat het gekozen hotel/appartement aan deze veiligheidseisen voldoen, is het misschien wel aan te raden om een rookmelder mee te nemen en op te hangen in je hotelkamer.

Hoe zien jullie dit?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in