Nieuwsalert per mail ontvangen

Een retro snowboard met revolutionare binding?

PHNX Board Nieuwe producten in de markt zetten en laten concurreren met de grote merken is en blijft moeilijk. Zeker als startend ondernemer heb je veel budget nodig om door middel van marketing op te vallen binnen het enorme aanbod aan wintersportproducten. Op het internet zijn verschillende platformen aanwezig waar starters hun plannen kunnen presenteren en mensen geld kunnen doneren. Zo probeert Steve Geiger momenteel zijn retro snowboard met revolutionare binding op de markt te brengen: Het PHNX Board!

Dat het in deze tijd moeilijk is om een lening los te krijgen bij de bank zal voor niemand onbekend zijn. In een economisch onzekere tijd is het lastig om innovatieve producten op de markt te brengen die een grote investering met zich meebrengen. Zo proberen er ook in de wintersportbusiness nog steeds start-ups producten te lanceren die in potentie kunnen opboxen tegen de grote merken. Het grootste probleem voor deze starters is vaak het te kort aan budget voor marketing en communicatie. Via het crowdfunding netwerk Kickstarter is Steve Geiger geld aan het inzamelen om de PHNX Board in de markt te zetten.

PHNX Board richt zich voornamelijk op de off-piste markt en freestyle boarders die in de achtertuin hun stunts willen uitvoeren. Met het PHNX Board zijn speciale schoenen niet noodzakelijk. Het gebruiksgemak is een belangrijk onderdeel waarmee zij zich proberen te onderscheiden van de concurrentie.

Snowboarding trend - Door de bevestiging van een ‘snoersysteem’ is het mogelijk om makkelijk de schoen op de plank vast te snoeren en bij balansverlies van de plank af te springen. Bij het aantrekken van het snoer wordt er een touw gespannen om de voet heen die er voor Phoenix vogelzorgt dat je met een been vast zit. Het ploeteren met het vastzetten van bindingen is dus geen probleem meer met het PHNX board.

Het PHNX board is benoemd naar de mytische Phoenix vogel en zorgt weer voor een nieuwe dimensie in de snowboard wereld.

Zal het een succes gaan worden, of blijft het voor Steve Geiger bij een uit de hand gelopen hobby? De teller staat momenteel op een binnen gehaald bedrag van 7.000 dollar. De doelstelling van 5.000 euro is gehaald, maar het duurt dus nog even voordat de grote marketing campagnes opgezet kunnen worden.

Wil jij ze helpen? Doneer dan op de website van Kickstarter.nl

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in