Nieuwsalert per mail ontvangen

Een lawine airbag mee als handbagage in vliegtuig?

Door de toenemende populariteit voor vliegtuigreizen richting de wintersportgebieden is het aantal midweek vakanties richting de Alpen enorm toegenomen. Verschillende luchtvaartmaatschappijen zetten extra vluchten in om deze stroom aan toeristen richting de witte bergen te vliegen. Naast deze manier van reizen is ook het off-piste skien afgelopen jaren flink in populairiteit toegenomen. Hierbij heb je promoties van de lawine-airbag  ongetwijfeld meerdere malen zien langskomen. Maar mag je de lawinerugtassen meenemen als handbagage tijdens je vlucht? 

Op het internet zien wij dan ook veel vragen over dit onderwerp langskomen. Elke vliegtuigmaatschappij heeft tenslotte eigen richtlijnen voor het meenemen van bagage. De populaire vliegtuigmaatschappijen die vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen vertrekken zijn voor de meeste Nederlanders Transavia en KLM. Bij KLM moeten er namelijk bijzondere voorbereidingsmaatregelen getroffen worden ,waar je liever niet op het laatste moment achter wilt komen.

Voor groot deel blijft Transavia toch wel de luchtvaartmaatschappij richting de Alpen. Vrijwel elke vliegveld in de Alpen wordt door de wit groen gekleurde vliegtuigen bereikt tegen een zeer redelijke prijs/kwaliteit verhouding. Bij deze luchtvaartmaatschappij mag je de lawine airbag meenemen met je handbagage, maar dan moeten de cilinders, die er voor zorgen dat de airbag zichzelf vult, wel losgekoppeld worden. Hierbij dienen de cilinders ingecheckt te zijn en verzegeld vervoerd te worden.

Bij KLM zijn er andere richtlijnen voor de lawinerugtas. Zo moet je bij de Speciale Reserveringen van KLM aangeven dat je een lawine airbag tijdens de vlucht mee wilt nemen. Dit dien je 24 uur voor vertrek aan te geven, want anders kan de tas niet meegenomen worden. Hieraan zijn gelukkig geen extra kosten verbonden. Ook hier moeten de cilinders losgekoppeld en verzegeld worden.

Bekijk dus eerst goed wat de richtlijnen zijn bij je luchtvaartmaatschappij voor het vervoeren van een lawine airbag. Op die manier kom je niet voor onverwachte problemen te staan en kan je met een gerust hart het vliegtuig instappen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in