Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Duidelijk voelbare aardbeving bij Ehrwald

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De serie aardbevingen in Oostenrijk gaat verder. Afgelopen nacht trilde de grond weer, dit keer bij het wintersportdorp Ehrwald. De aardbeving was met een magnitude van 3,6 op de schaal van Richter duidelijk voelbaar en er kan lichte schade zijn ontstaan.

Zware schade niet te verwachten

De aardbeving, gerapporteerd door GeoSphere Austria, vond plaats om 00.06 uur. Inwoners van het gebied hebben veelvuldig melding gemaakt van de beving en de bijbehorende geluiden. Volgens GeoSphere Austria kan bij een aardbeving van deze magnitude sporadisch lichte schade optreden, zoals haarscheurtjes in pleisterwerk. Echter, de dienst verzekerde dat zwaardere schade niet te verwachten is bij een beving van deze sterkte.

In de buurt van de Fernpass

De gegevens wijzen erop dat het epicentrum van de aardbeving op een diepte van slechts vijf kilometer lag, waardoor de aardbeving als relatief oppervlakkig wordt beschouwd. De locatie wordt geschat op ongeveer acht kilometer ten zuidwesten van Ehrwald, in de buurt van de Fernpass.

Geen zorgen

De afgelopen dagen vonden er vaker aardbevingen plaats in Oostenrijk, wat niet heel bijzonder is. Dat zijn allemaal lichte bevingen, die vaak niet eens gevoeld worden. Als je op wintersport gaat, hoef je je dus geen zorgen te maken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in