Nieuwsalert per mail ontvangen

Dubbel feest in Saas-Fee dit seizoen

Foto: Saas-fee.ch

Skiën in het Zwitserse Saas-Fee is altijd al een feest, maar komend seizoen is de feestelijke sfeer wel heel nadrukkelijk aanwezig. Het is dan precies 150 jaar geleden dat het eerste Zwitserse wintersportseizoen in Saas-Fee is geopend en 30 jaar geleden dat Wham! de videoclip hier opnam. Dat zijn natuurlijk genoeg redenen voor het organiseren van een feestelijke winterperiode.

Saas-Fee staat bekend als een karakteristiek en sneeuwzeker gebied, gelegen aan de voet van het Mischabel-gebergte. Met een hoogte van 4545 meter mag de Dom zich de grootste berg van het skigebied noemen. Er zijn voldoende pistes voor beginnende, gematigde en gevorderde skiërs. Ook zijn er voldoende langlaufmogelijkheden. De plaats Saas-Fee is sfeervol en autovrij en in de hoofdstraat vind je verschillende leuke winkeltjes. Daarnaast kun je hier tot in de kleine uurtjes de gezelligste cafeetjes, bars en restaurants bezoeken.

Saas-Fee heeft dit jaar veel te vieren! De mega hit ‘Last Christmas’ van Wham! werd er precies 30 jaar geleden opgenomen. Tevens maakte Metro Alpin, de hoogste ondergrondse trein ter wereld, 30 jaar geleden haar eerste rit. Om deze heugelijke feiten te vieren gaat Saas-Fee van 6 tot 19 december terug naar het jaar 1980. Zelfs de prijzen worden aangepast aan de prijzen van toen. Heb jij je wintersportvakantie naar Saas-Fee al geboekt? Dan kun jij van 6 tot 19 december de feestelijke sfeer proeven en deelnemen aan speciale themafeesten en echte ‘Last Christmas-fakkeltochten’.

En dan is er ook nog feest in januari! Het is dan 150 jaar geleden dat het eerste Zwitserse wintersportseizoen een feit was. Dat moet gevierd worden en dus gaat Saas Fee in januari terug naar de tijd van Father Imseng. Saas-Fee waant zich dan in 1849, het jaar dat Father Imseng het aandurfde om als eerste Zwitser op ski’s te gaan staan. Enkele jaren later werd het eerste Zwitserse wintersportseizoen geopend. Verschillende evenementen zoals Snow at Night, Dining & Knowing en een heuse Snow Show worden georganiseerd om dit te vieren. Ook kun je deelnemen aan de Johann Imseng Cup 1849. Kortom, genoeg feest in Saas Fee dit jaar! Komt dat zien!

Kijk op Arke voor jouw perfecte wintersportaccommodatie in Saas Fee.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in