Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dronken snowboarder gered van vriesdood

© Bergrettung Mittersill

Wintersportredacteur

Een dronken snowboarder is maandag op de Resterhöhe (Oostenrijk) van een vriesdood gered. De man was buiten de piste aan het snowboarden en kwam niet beneden aan. Bekenden van hem alarmeerden de hulpdiensten.

Redding in het donker

De snowboarder werd tegen 17.00 uur als vermist opgegeven en daarna werd er een reddingsactie op touw gezet. De bergredding uit Mittersill en Jochberg, hondengeleiders en speurhonden, politieagenten en medewerkers van het skigebied gingen in het donker in een sneeuwstorm op zoek naar de Duitse snowboarder.

Lastige omstandigheden voor een reddingsactie (© Bergrettung Mittersill)

Race tegen de klok

De reddingsactie was een race tegen de klok. Vanwege de sterke sneeuwval en harde wind dreigde de vriesdood voor de dronken snowboarder, die vastzat in de sneeuw. Tegen 19.00 uur werd de man onderkoeld gevonden en hij mag dus van geluk spreken dat hij nog leeft.

Geen hulp vanuit de lucht

Vanwege de sneeuwstorm konden drones of helikopters niet worden ingezet bij de zoekactie. En lokalisering van de telefoon van de 26-jarige snowboarder was eerst ook niet mogelijk. Er was wel telefonisch contact met de man, maar hij kon niet accuraat beschrijven waar hij was. Uiteindelijk kon via WhatsApp nog een locatie van de man gevonden worden. De man werd kort daarna gelokaliseerd buiten de piste tussen de Hanglalmlift en de Hartkaserlift op 1800 meter hoogte. Vervolgens werd hij naar de piste gedragen en naar het dal vervoerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in