Nieuwsalert per mail ontvangen

Doppelmayr opent eerste 3S-Bahn in China

Als we het over skiliftfabrikanten hebben dan komen als snel de namen Leitner en Doppelmayr naar voren. Twee bekende merken die wij in de Oostenrijkse skigebieden regelmatig tegenkomen. Niet alleen in Europa doet dit bedrijf zaken, want over de hele wereld wordt hun expertise ingehuurd en worden de skiliften verkocht. Zo ook in China, waar afgelopen week de eerste 3S-Bahn in gebruik genomen is. Een doorbraak voor het prachtige bedrijf!

In China, in de plaats Lushan, is de nieuwe skilift in gebruik genomen. In totaal heeft de gondellift een lengte van circa 3 kilometer en wordt er een hoogteverschil van 870 meter overbrugd. Een belangrijk speerpunt van de lift is het feit dat er door de fabrikant nadrukkelijk rekening is gehouden met de natuur. Zo wordt er tussen twee liftpalen ruim 1.600 meter overbrugd zonder daarbij extra ondersteund te worden. Dit was voor UNESCO werelderfgoed een belangrijk onderdeel, omdat sinds 1990 het natuurgebied onder de lift opgenomen is in de wereldberoemde lijst.

Meer liften in aantocht voor China?

De lift gaat zowel in de zomer als in de winter in gebruik genomen worden. Door de nieuwe lift wordt het busverkeer aanzienlijk ontlast. Door de komst van de lift hoeven veel toeristen de 15 kilometer lange weg naar de Lushan niet te nemen. Veel Chinese plaatsen zijn op dit moment de aanschaf van liften aan het overwegen. Het is de perfecte manier om de grote toestroom van toeristen te verplaatsen van punt A naar B. Dat Doppelmayr hier in de toekomst nog veel werk moet gaan verrichten is dus vrijwel zeker!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in