Nieuwsalert per mail ontvangen

DJI Osmo Action: nieuw speeltje voor de wintersport

Wintersportredacteur

Nieuw: de DJI Osmo Action. Het merk DJI introduceerde deze week zijn nieuwste camera. En dit keer is het geen drone, waar het merk bekend van is, maar een actiecamera. Daarmee gaat het merk keihard de concurrentie aan met GoPro. Wij verwachten de camera veel te zien het komende wintersportseizoen.

De woensdag geïntroduceerde camera is de eerste actiecamera van DJI en lijkt van buiten erg op de GoPro Hero lijn die je kent. Waar onderscheidt de camera zich mee?

DJI Osmo Action

Net zoals de GoPro heeft de Osmo Action een touchscreen aan de achterkant van de camera. Die is 2,25 inch groot en daarmee iets groter dan die van de GoPro. Opvallender is echter het beeldscherm van 1,4 inch aan de voorkant van de camera. Dat is heel wat anders dan het kleine zwartwit schermpje op de GoPro.

 

De Osmo Action neemt op in maximaal 4K bij 60 frames per seconde. Ook 4K HDR is mogelijk met 30 frames per seconde. Een 8x slowmotion met 240 frames per seconde schiet je in maximaal 1080p. Stabilisatie van de beelden is eveneens mogelijk. Het merkt noemt de elektronische stabilisatie ‘RockSteady’. Daarmee schiet je veel stabielere beelden dan zonder. De Osmo Action moet een accuduur van 93 minuten hebben als je 4K30 met RockSteady schiet en 135 minuten bij 1080p zonder RockSteady. Uiteraard is er ook een timelapse functie en kun je de camera handmatig instellen.

Waterdicht

De DJI Osmo Action is standaard waterdicht tot 11 meter. Daarnaast kunnen duikers een behuizing kopen waarmee je tot 60 meter diep kunt duiken. Een externe microfoon sluit je aan via een 3,5mm aansluiting. Opladen doe je via een USB-C kabel. Om de camera te kunnen gebruiken met GoPro accessoires, wordt een speciaal frame meegeleverd. Met de DJI Mimo app koppel je de camera aan je smartphone via wifi of bluetooth. Daarmee kun je beelden overzetten of bijvoorbeeld live streamen.

Getest

Wij hebben de camera zelf nog niet getest, maar Bright wel. In de video hieronder laten ze je zien wat hun eerste indruk is van de DJI Osmo Action.

Nu te koop

De camera is nu leverbaar, met een adviesprijs van €379,-

Bekijk de camera

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in