Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit zijn de sneeuwhoeveelheden in de geopende gletsjerskigebieden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Met de sneeuwval van de afgelopen dagen is het sneeuwdek op de gletsjers onwijs gegroeid. Na een klein onderzoekje zijn we erachter gekomen dat de sneeuwhoeveelheden die nu op de bergen liggen niet mis zijn! De milde start van de herfst is de afgelopen dagen helemaal ingehaald. Dit zijn de sneeuwhoeveelheden in de al geopende gletsjerskigebieden.

Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw!

In de nacht naar dinsdag begon het flink te sneeuwen in de Alpenlanden en na een korte pauze op woensdag, ging het in gistermiddag weer door. De sneeuwgrens is gedaald en zelfs de wintersportdorpen kleuren wit. Vooral de gletsjerskgebieden worden nu in een rap tempo ingesneeuwd. Vandaag blijft het de hele dag nog regelmatig sneeuwen en ook in het weekend kan er nog een verse vlok vallen. Maar, hoeveel sneeuw is er nu eigenlijk al gevallen?

Bekijk ook: Goedemorgen sneeuwwereld: in veel skigebieden én dorpen sneeuwt het

Hoeveel sneeuw ligt er nu op de pistes?

Het lijstje met skigebieden waar je al kunt afdalen groeit flink. Vandaag opent weer een nieuw gletsjerskigebied de deuren: Kitzsteinhorn. Dit zijn de sneeuwhoeveelheden op de bergen in de geopende gletsjerskigebieden:

SkigebiedOp de berg
Sölden130 centimeter
Hintertuxer Gletscher90 centimeter
Matterhorn Glacier Paradise200 centimeter
Saas-Fee240 centimeter
Pitztaler Gletscher85 centimeter
Kaunertaler Gletscher50 centimeter
Stubaier Gletscher70 centimeter
Kitzsteinhorn 40 centimeter

Let op: door de onstuimige omstandigheden zijn de openingstijden wel iets aangepast in verschillende skigebieden. Vanwege de harde wind blijven sommige liften gesloten. Ben je vandaag van plan de piste op te gaan, check dan van tevoren even wat er allemaal geopend is!

Ook deze skigebieden openen in november

November is voor een groot aantal skigebieden de start van het skiseizoen. De komende weken kun je in steeds meer skigebieden terecht. Bekijk de precieze data in ons overzicht › Start skiseizoen 2023/2024: openingsdata skigebieden!

Beelden uit de gletsjerskigebieden

Hoe lekker is dit?!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in