Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Mirja Geh

Dit zijn de pistes die je in SkiWelt moet hebben gedaan

Wintersportredacteur

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental is één van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Het gebied telt ruim 284 pistekilometers en zo’n 81 berghutten. Tussen al die pistekilometers liggen ook een aantal pareltjes van pistes. Over het algemeen zijn de pistes niet al te moeilijk en kan iedere wintersporter een mooie dagtocht maken.

Talabfahrt Itter (30)

Vanaf de top van de Hohe Salve kun je een landschappelijk fraaie dalafdaling maken, die ook nog eens uitdagend is voor de ambitieuze skiërs. De afdaling richting het kleine Itter is wanneer je deze vanaf de top neemt 7,3 kilometer lang. Hiermee is het de langste afdaling van de SkiWelt. Wanneer je 7,3 kilometer te lang vindt om in één keer te doen is het ook mogelijk om de afdaeling te beginnen bij het bergstation Kraftalm. Vanaf hier is de afdaling bijna 3,5 kilometer lang. Je eindigt bij het dalstation van de Salvistabahn. De piste is vaak de hele dag door van goede kwaliteit. Over het algemeen is de afdaling gedurende de hele dag rustig, aangezien dit de enige piste bij Itter is.

© Roland Defrancesco

Tanzer Abfahrt (1c)

Doordat de Tanzer Abfahrt op een zonnige helling ligt en niet bij een dalstation eindigt is deze piste helaas niet vaak geopend. De piste begint bij het bergstation van de Jochbahn. Via deze blauwe piste kun je naar Brixen im Thale skiën. Eenmaal bij de voet van de piste aangekomen kun je met de skibus weer terug naar de gondels. De piste is bijna 3,5 kilometer lang en voor ieder niveau erg geschikt. De piste ligt op de zonnige kant van de Brixen. De pistecondities zijn hierdoor helaas niet altijd even goed.

 

© Christian Kapfinger

Black Eagle (42)

De Black Eagle is zonder twijfel de meest uitdagende piste van SkiWelt. Op sommige plekken op deze piste heb je een hellingspercentage van meer dan 80%. Het beginpunt van deze zwarte piste is op de Hohe Salve. Langs de noordzijde schiet de piste omlaag in de richting van Hochsöll. Deze piste is een genot voor de geoefende wintersporter, maar als beginner moet je hier niet aan willen beginnen. De Black Eagle is slecht 1 kilometer lang.

© Tim Marcour

Kandleralm Abfahrt (11)

Één van de langste pistes van de SkiWelt is de Kandleralm Abfahrt. Deze rode piste is ruim vijf kilometer lang en start op de Choralpe. Hij eindigt in het dal van Brixen im Thale, vanaf hier kun je met de gondel naar Hochbrixen of weer terug naar de Choralpe. De piste is een mooi begin van een dagtocht. Wanneer je vroeg aan de top van de piste staat heb je een fijne afdaling op vers geprepareerde sneeuw.

© Roland Drefrancesco

Ki-West (120)

Aan het einde van de SkiWelt ligt de vier kilometer lange Ki-West afdaling. Als je deze afdaling hebt gedaan kun je ervoor kiezen om met de gondel weer terug naar boven te gaan om de rest van Westendorf te verkennen of om met de bus naar het skigebied van Kitzbühel & Kirchberg te gaan. Langs de piste liggen twee berghutten, waar je een tussenstop kunt maken voor een lekkere lunch.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Astbergbahn Talabfahrt (100)

Als je van rustige pistes houdt, dan moet je zeker een keer de Astbergbahn Talabfahrt hebben gedaan. De piste ligt bij één van de rustigste dorpen in de SkiWelt, Going am Wilder Kaiser. Er liggen enkele pistes bij dit dorp, maar doordat het zo dicht bij Ellmau ligt, kiezen veel wintersporters ervoor om hun dag daar te beginnen. Dit betekent dat de pistes rondom Going am Wilder Kaiser erg rustig zijn. Je kunt hier zowel een rode als een blauwe dalafdaling doen die je terugbrengt naar het dalstation.

© Roland Drefrancesco

Schrandl (skiroute)

De avontuurlijke skiër moet op de rode Fleiding Abfahrt in Westendorf eens linksaf slaan, je komt dan op de skiroute Schrandl. Deze 4,5 km lange route is niet erg uitdagend, maar dat maakt het met de landschappelijke schoonheid ruimschoots goed. Je wordt omgeven door een bosrijke omgeving en komt er enkele wandelaars tegen. Je eindigt bij het restaurant Schrandlhof, waar je kunt lunchen tijdens het wachten op de skibus. Het restaurant is echter alleen geopend als er voldoende sneeuw ligt, dus check dit van tevoren.

Meer informatie over SkiWelt

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in