Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Johannes Sautner

Dit zijn de Dirndl trends van 2019

Wintersportredacteur

Dirndls en Lederhosen zijn niet meer weg te denken uit de Zuid-Duitse en Oostenrijkse cultuur. Als je tijdens je wintersport een hotel of gezellige berghut binnenstapt, is de kans groot dat je wordt bediend door iemand in traditionele klederdracht. Steeds meer wintersporters kopen ook zelf een exemplaar. Leuk voor een themafeestje of als aandenken. Maar waar moet je op letten als je een Dirndl koopt? Wij zetten de Dirndl trends van 2019 op een rijtje.

Eeuwenoude traditie

Dirndls en Lederhosen zijn een belangrijk onderdeel van de Oostenrijkse en Zuid-Duitse cultuur. In restaurants, hotels, après-ski bars, berghutten en tijdens feestelijke gelegenheden wordt deze traditionele klederdracht gedragen. Lederhosen zijn voor mannen en Dirndls voor vrouwen. Leuk om te weten: vroegen was dit de kleding van arme boeren en dienstmeiden. Tegenwoordig loopt iedereen er in rond.

Ook interessant: Wat de manier waarop je de Dirndl strik draagt betekent

 

Oktoberfest 2019

Nog heel even en dan is het tijd voor het jaarlijkse Oktoberfest in München. Van 21 september tot 6 oktober is het feest in de stad. Bij veel mensen begint het alweer te kriebelen en dus wordt er ook alvast nagedacht over de kleding. De meeste vrouwen kunnen niet wachten om hun Dirndl uit de kast te pakken. Echter komt daar altijd weer de vraag bij kijken: “Hoe moet mijn Dirndl er dit jaar uit zien?”. Gelukkig zijn de Dirndl trends van 2019 bekend. Dus daar hoef je je geen zorgen om te maken!

Een hoge hals met sexy kant

Diepe decolletés zijn verleden tijd. De Dirndl van 2019 heeft een subtiel, maar sexy randje. Dit keer een hoge halslijn met kant. Daardoor is nog steeds voldoende huid zichtbaar. Gelukkig betekent dat niet direct dat je je oude Dirndl in de kast moet laten hangen. Koop gewoon een leuke hoge blouse met kant die je eronder kunt dragen.

Traditionele kleuren en moderne patronen

Qua kleur kun je kiezen voor een zwart, rood, lichtblauw of roze exemplaar. Maar ook fel oranje, geel en turquoise zijn kleuren die je in 2019 tegenkomt. De kleuren zijn voorzien van moderne prints.

Accessoires zijn belangrijk

Met broches, spelden of riempjes kun je de Dirndl een beetje opleuken. Ook sieraden, haarbanden en bloemenkransen kun je gebruiken. Let wel op, maak het niet te overdreven. Het moet geen glitterende caranvalscreatie worden.

Koop hier je Dirndl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in