Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit zijn de 4 mooiste skitochten in het Zillertal

© Zillertal Tourismus Christoph Johann

Wintersportredacteur

De ruim 544 pistekilometers van het Zillertal nodigen uit tot het skiën van de mooiste skitochten. Je kunt uiteraard elke dag zelf een route uitstippelen, maar je kunt ook voor de bestaande tochten skiën. De vier verschillende skigebieden bieden samen de mooiste routes. Van plan om komende winter die kant op te gaan? In dit blog de mooiste skitochten in het Zillertal.

Wintersport in het Zillertal: ski de mooiste skitochten

Ben je op zoek naar een leuke uitdaging en ga je komende winter naar het Zillertal? Dan hebben we een leuke tip voor je. Tijdens je skivakantie kun je namelijk hele mooie skitochten skiën. Tijdens zo’n tour zie je veel van de regio en heb je een mooi doel voor de dag. In het Zillertal kun je skiën tot de hoogte van 3250 meter, in de vier verschillende skigebieden: Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen – Mountopolis en Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000. Samen goed voor ruim 544 km aan pistes. Als je een meerdaagse skipas aanschaft, krijg je automatisch de Zillertaler Superskipas. Met deze pas zijn alle skigebieden in het Zillertal toegankelijk en dat biedt de mogelijkheid tot het skiën van de mooiste skitochten: van de relaxte Genuss-Runde tot de uitdagende Höhenmeter-Fresser-Runde.

1. De Genuss-Runde

Met de Genuss-Runde maak je een rondje over de pistes van Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch. Je begint in Kaltenbach (Hochzillertal), daarna kom je in Hochfügen en je eindigt bij op de Spieljoch. Deze skitocht in het Zillertal is goed te doen in één dag. Onderweg kom je allerlei verschillende hutten tegen waar je onderweg kunt pauzeren. Let wel op de tijd als je aan het genieten bent, je wilt de laatste bus terug naar het wintersportdorp waar je verblijft niet missen! De bussen die je onderweg nodig hebt zijn gratis met een Zillertaler Superskipas.

© Zillertal Tourismus – Christoph Johann

2. De Arena-Tour

De Arena-Tour gaat door het skigebied Zillertal Arena. Een ontzettend leuke skitocht in het Zillertal die goed te doen is met het hele gezin. Onderweg zijn allerlei leuke funruns en snowparks te vinden. Daarnaast kun je bij verschillende fotopunten stoppen om de Arena-Tour vast te leggen. Met al die afleiding zou het kunnen dat je meerdere dagen nodig hebt om dit rondje af te leggen. Het handige aan de Zillertaler Superskipas is dat je gewoon een skibus kunt nemen vanaf het punt waar je geëindigd bent terug naar je eigen wintersportdorp. De volgende dag neem je de bus gewoon weer naar het punt van de vorige dag en je kunt zo weer verder!

© Zillertal Tourismus – Tom Klocker

3. De Höhenmeter-Fresser-Runde

Deze skitocht in Mayrhofen is voor de echte doorzetters! Je begint bij de Übergangsjoch eindigt helemaal in Zell am Ziller. Onderdeel van deze skitocht in het Zillertal is een van de steilste pistes van Oostenrijk – met een hellingsgraad van 78% – de Harakiri. En zo staan er nog meer uitdagingen op het programma als je beslist deze tour te maken. In totaal leg je maar liefst 14.000 (!) hoogtemeters af. Ga jij de uitdaging aan?

© Zillertal Tourismus – Tom Klocker

4. De Gletscherrunde

We sluiten dit lijstje met mooiste skitochten in het Zillertal af met de Gletscherrunde in Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000. Je begint in Mayrhofen en gaat het gehele gebied door, op naar de Hintertuxer Gletscher. De hele ronde is 60 kilometer lang en daarbij overbrug je 15.000 hoogtemeters. Deze skitocht is alleen geschikt voor gevorderde skiërs, je komt namelijk ook een paar zwarte pistes tegen onderweg. Een echt hoogtepunt is de allerlaatste afdaling: de Schwarze Pfanne. Daarbij kom je na zes kilometer uit in het centrum van Hintertux. Denk jij dat je de 60 kilometer en 15.000 hoogtemeters in een dag kunt afleggen?

© Zillertal Tourismus – Max Draeger

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zillertal.at.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in