Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit wordt het weer tijdens de Hahnenkamm-Rennen

Wintersportredacteur

De Hahnenkamm-Rennen staan voor de deur. En het weer is natuurlijk wel belangrijk voor de wedstrijden. Daarom heb ik in dit blog de weersvoorspellingen voor tijdens de races even kort samengevat. Kitzbühel is er in ieder geval klaar voor en het weer lijkt mee te werken.

Fris maar prachtig weer

Het weer tijdens de wedstrijden lijkt zeker niet slecht te worden. Er kan vrijdag een kleine laagje verse sneeuw vallen, maar dat zou de rennen niet moeten beïnvloeden. En zaterdag en zondag wordt het prima droog weer. Zeker zaterdag wordt er veel zon verwacht, zondag kan de zon zich ook nog wel verstoppen achter de wolken. Wel wordt het erg koud tijdens de races. Tussen de -10 en de -1 graden Celsius.

Weer werkt mee

Zowel de organisatoren als de racers en de fans zijn klaar voor de races. Maar zij zijn niet de enige die zin hebben in het Hahnenkamm weekend. Ook meteorologen staan te popelen. GeoSphere Austria ondersteunt het evenement nu al 20 jaar met speciale weersvoorspellingen en weerstations langs de wedstrijdroute en daarom zijn de voorspellingen daar nog nauwkeuriger dan normaal.

Het weerbericht komend weekend op de berg:

Vrijdag 19 januari 2024-15°C/-13°C1 cm583 meter
Zaterdag 20 januari 2024-15°C/-8°C0 mm344 meter
Zondag 21 januari 2024-8°C/-1°C0 mm418 meter

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in