Nieuwsalert per mail ontvangen

Dit skigebied wil eerder openen dan ooit tevoren

Wintersportredacteur

Als skigebied wil je graag als eerste de liften kunnen openen. De meeste gebieden openen pas rond december, maar er zitten altijd een paar skigebieden tussen die proberen een extra vroege opening te plannen. Zo ook het Finse Ruka, dat hoopt het vroegst te openen in de geschiedenis van het skigebied. Wij hopen in ieder geval dat het een goed winterseizoen wordt die niet vroeg genoeg kan beginnen.

Als eerste skigebied openen is echt een dingetje in de wintersportbusiness. Claim je deze titel, dan biedt dat echt waarde, omdat de wintersporters graag naar je toe komen om de eerste pistes van het seizoen te pakken. Maar hoe vroeg is vroeg? Voor Ruka moet het de vroegste opening ooit worden.

Snowfarming

Het komt niet alleen door de goede ligging van het skigebied dat Ruka eerder kan openen dan meeste skigebieden zonder gletsjers. Zij zijn namelijk actief bezig met snowfarming. Dit is een techniek waarbij de sneeuw van vorig winterseizoen wordt opgeslagen. Zo kunnen skigebieden deze sneeuw vroeg in de winter op de piste gooien en een aantal pistes beschikbaar stellen. Het is wel van belang dat het niet te warm is, want anders is deze sneeuw natuurlijk weer snel weggesmolten.

Record

Het Finse skigebied Ruka heeft zichzelf een uitdagend doel gesteld. Zij hebben de openingsdatum gepland op 5 oktober. Of dit goed gaat, heeft alles te maken met het weer. Vorig jaar opende Ruka het vroegst in de geschiedenis van het skigebied op 6 oktober. Een recordpoging wordt het dus.

 

Toe aan winter

We hebben te maken gehad met een warme zomer en kunnen dan ook niet wachten tot het winterseizoen weer van start gaat. Deze dingen aan de zomer ga je dan ook echt niet missen.

10 dingen die je niet gaat missen aan de zomer

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in