Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit skigebied biedt als eerste weergarantie op wintersport

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een wintersport boeken is altijd een gokje als je kijkt naar het weer. Je boekt vaak meer dan een half jaar van tevoren, dus wat het weer tegen die tijd doet, is onzeker… Zeker voor de mooi-weer-skiër is dat niet ideaal. Je moet maar net mazzel hebben dat je tijdens je wintersportweek waar voor je geld krijgt. Wil je dit ‘probleem’ volledig elimineren? Vanaf komende winter biedt het Franse skigebied Val Cenis als eerste skigebied in Europa weergarantie. Wat dit betekent? We leggen het je uit!

Weergarantie tijdens de wintersport

In het skigebied Val Cenis wordt je skipas in het geval van ‘slecht weer’ vergoed vanaf komende winter. Is er meer dan 3 uur lang neerslag (regen, sneeuw, hagel, etc.) tussen 9.00 uur en 17.00 uur, dan kun je de kosten van de skidag vergoed krijgen, zelfs als je wel hebt geskied! Dit kan dankzij de weergarantie van het weerrisico- en technologiebedrijf Senisble Weather. Daarvoor moet je de garantie wel vooraf afsluiten. De kosten van de weergarantie zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en risico’s van het weer in de periode dat je gaat wintersporten en zijn dus dynamisch. Als er goed weer wordt voorspeld, dan liggen de kosten voor de weergarantie lager. Is het voorspelde weer minder mooi en onstuimig, dan is het tarief hoger. Dit bedrag kan verschillen tussen de 8% en 12% van de totaalprijs van het pakket dat je aanschaft.

Hoe boek je weergarantie?

Volgend skiseizoen kun je online via de website van Val Cenis de weergarantie voor de wintersport boeken. Bij een online aankoop kun je de optie toevoegen aan je winkelmandje en mee bestellen bij je skipas. Op dit moment is nog niet precies duidelijk hoeveel de weergarantie extra gaat kosten. De skipasprijzen voor komend winterseizoen zijn nog bepaald.

Eerste skigebied in Europa met deze garantie

Wil je gebruikmaken van de gloednieuwe weergarantie? Dan moet je komende winter naar het Franse Val Cenis! Dit skigebied ligt in de Franse Alpen, niet ver verwijderd van de Italiaanse grens. Je kunt hier wintersporten op in totaal 125 kilometer aan pistes. Het skigebied is vrij sneeuwzeker door de hoge ligging en de pistes die voornamelijk op noordhellingen liggen. Er zijn pistes voor alle leeftijden en niveaus. In het dal liggen de meeste mooie oefenpistes voor beginners. Voor de gevorderde skiërs zijn er genoeg uitdagende rode en zwarte afdalingen bovenin het skigebied.

Wat je niet mag missen en zeker wilt weten voordat je in dit skigebied op wintersport gaat? Afgelopen winter waren we zelf een weekje in Val Cenis:

››› In deze foto-update van afgelopen december lees en zie je nog meer over Val Cenis!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in