Nieuwsalert per mail ontvangen

Dit heb je gemist dit weekend

De gletsjers hebben een prachtig weekend achter de rug. De verse laag sneeuw van afgelopen week kwam als een geschenk uit de hemel. Op sommige gletsjers is er zelfs meer dan 40 cm sneeuw gevallen, waardoor de pistes er prachtig bij lagen. De skigebieden deelden dan ook met trots jaloersmakende foto’s waar je spontaan de winterkriebels van krijgt. Was jij afgelopen weekend ook op een gletsjer te vinden? Zo niet, bekijk dan even de onderstaande foto’s. Je hebt duidelijk wat gemist!

Niet alleen Oostenrijk heeft vorige week te maken gehad met winterse omstandigheden. Boven de 3.000 meter grens werden de onderstaande gebieden ook voorzien van een verse laag sneeuw.

– Zermatt: 30 centimeter
– Tignes: 35 centimeter
– Hintertuxer Gletscher: 35 centimeter
– Chamonix: 50 centimeter
– Kitzsteinhorn: 30 centimeter
– Engelberg – Titlis: 45 centimeter
– Alpe d’Huez: 35 centimeter

Uiteraard levert dit prachtige plaatjes op en de Hintertuxer Gletscher heeft de foto van de week gemaakt als het aan ons ligt. Zie bovenstaande omslagfoto en geniet van de prachtige ribbeltjes. Hier wil iedereen toch het eerste spoor in maken?

Op dit moment is het overigens ook genieten in de bergen. Hintertux deelde zojuist de onderstaande video, waarin je goed kunt zien hoe de omstandigheden op dit moment zijn.

Stubai Ultratrail

Afgelopen weekend stond de Stubaier Gletscher in het teken van de Ultratrail. De sneeuwval op de gletsjer zorgde voor zware omstandigheden voor de deelnemers.

Passo Dello Stelvio

In Italië was ook een feestje afgelopen weekend. Bekijk hieronder de Passo Dello Stelvio gletscher, waar de sneeuwgrens duidelijk zichtbaar is.

Fonna Glacier Ski Resort

De skiteams zijn weer druk aan het trainen op de Noorse gletsjer.

Volgende keer toch een weekend richting de Alpen overwegen?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in