Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Dit gebeurt er als je vast komt te zitten in de skilift

Wintersportredacteur

Het is de nachtmerrie van de meeste wintersporters: vast komen te zitten in een skilift die het niet meer doet. Het komt gelukkig zelden voor, maar ieder skiseizoen zijn er wel een aantal gevallen. Gelukkig is de bergredding overal op voorbereid en doen ze er alles aan om je zo snel mogelijk te bevrijden. Benieuwd hoe ze dat doen? Je ziet het in de video in dit artikel.

Oefenen voor rampscenario’s

Tijdens het skiseizoen moet de bergredding regelmatig uitrukken om mensen in nood te redden. Van zoekacties in het donker tot lawine-slachtoffers en mensen die vast komen te zitten in de skilift. Om voorbereid te zijn op welk rampscenario dan ook, wordt er regelmatig geoefend. Afgelopen weekend is het reddingsteam van de Kaunertaler Gletscher druk bezig geweest met een oefening om personen te redden uit een skilift die het niet meer deed. Dat deden zij samen met de brandweer uit Landeck en het Kaunertal.

 

Zo word je bevrijd uit de skilift

Vastzitten in een skilift die het niet meer doet is een verschrikkelijke ervaring. De bergredding doet daarom haar best om iedereen zo snel mogelijk te bevrijden. Benieuwd hoe het er aan toe gaat bij zo’n reddingsactie? Je ziet het in onderstaande video.

Weet je nog…

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens het gesprek gevoerd in de skilift: “Wat zou je doen als de lift het niet meer deed”. Het maakt niet uit wanneer, maar als de lift stil komt te hangen, hoop je altijd dat er snel weer beweging in komt. Afgelopen skiseizoen waren er een aantal gevallen dat de lift het echt niet meer deed. Weet je bijvoorbeeld nog dat wintersporters meer dan een uur vast zaten in de Kohlmaisbahn in het Skicircus? Of dat 82 personen pas na een paar uur geëvacueerd konden worden uit de Zugspitzbahn? Heftig, maar gelukkig liep alles goed af!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in