Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Directe treinverbinding Amsterdam – Innsbruck heeft proefrit goed doorstaan

Wintersportredacteur

Zoals je vorige week al hebt kunnen lezen, wordt een wintersport met de trein naar Oostenrijk binnenkort nog makkelijker. Vanaf 13 december rijdt de ÖBB Nightjet rechtstreeks van Amsterdam naar onder andere Innsbruck. Niks staat de nieuwe verbinding meer in de weg. De trein heeft de proefrit goed doorstaan.

Proefrit

Nog een paar maanden en dan is het zo ver. Dan rijdt de ÖBB Nightjet in samenwerking met NS International rechtstreeks van Amsterdam naar München, Innsbruck en Wenen. Nu kun je die treinreis ook al afleggen, alleen moet je dan wel tussentijds overstappen. Vanaf 13 december 2020 vertrekt er dagelijks een rechtstreekse nachttrein naar deze bestemmingen. Ideaal voor iedereen die graag een keer met de trein op wintersport gaat of voor wie van plan is dat een keer te doen. Om te kijken of alles gaat zoals het moet gaan, is er deze week een proefrit gemaakt. Met die proefrit hebben de ÖBB en NS kunnen onderzoeken of alles goed functioneert in de drie verschillende landen en of de remmen goed werken.

Nachttrein

De ÖBB Nightjet rijdt straks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar onder andere München, Innsbruck en Wenen. Het gaat hier om een trein met 10 rijtuigen, waarvan 6 met slaapplaatsen. Onderweg splitst de trein zich naar de verschillende bestemmingen. Komt in Amsterdam opstappen niet uit? Geen probleem. Er wordt ook gestopt in Utrecht en Arnhem. Je bent in totaal zo’n 14 uur onderweg. Een zitplaats boek je vanaf € 29,- per persoon, een ligplaats vanaf € 59,- per persoon en een slaapplaats vanaf € 89,- per persoon.

Wintersport met de trein

Een wintersport met de trein naar Oostenrijk is een goed én duurzaam alternatief voor wintersporters die normaal gesproken met de auto of het vliegtuig gaan. Nog een voordeel is dat je ’s nachts reist en dat het complete reisgezelschap gewoon kan slapen. Je komt uitgerust aan en je kunt een extra dag op de latten staan. Er zijn genoeg Oostenrijkse skigebieden in de buurt van een treinstation. Ideaal, zo hoef je na aankomst niet nog uren verder te reizen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in