Nieuwsalert per mail ontvangen

De winter is onderweg, nog even geduld!

Wintersportredacteur

Met spanning kijken we elke ochtend uit ons raam vanuit het Oostenrijkse kantoor, hopend dat er weer een verse laag met sneeuw is gevallen. Als zelfs de lokale bewoners aangeven dat er dit weekend een sneeuwdump aan gaat komen, dan kan het niet meer mis. We moeten alleen nog even geduld hebben, want we moeten het vanochtend nog doen met een paar centimeter. Ook niet verkeerd natuurlijk, maar de skigebieden hebben juist even een flinke dump nodig. Het aftellen is dus begonnen!

Tot aan het weekend schommelt de sneeuwgrens rond de 1.800 meter grens in Oostenrijk. In vergelijking met een paar dagen geleden merk je dat het langzaam kouder wordt. ’s Avonds begint het weer te vriezen en op veel plekken in Oostenrijk heeft het vannacht zelfs weer gesneeuwd. Allemaal positieve signalen richting het weekend dat voor de deur staat, want dan gaat het helemaal los.

Het moment van de waarheid

Zoals gezegd zien we steeds meer winterse signalen in de Oostenrijkse skigebieden. Vrijdag in de nacht gaat dit helemaal omslaan, omdat een koufront de Westalpen gaat binnentrekken. Je ziet direct dat de sneeuwgrens flink daalt en de neerslagkans gaat toenemen. Het westen van Oostenrijk gaat hier flink van profiteren in het weekend. Iets later in het weekend gelukkig ook de Noordalpen, zodat een groot deel van Oostenrijk een winterse wereld gaat worden met veel sneeuw.

Dat het koufront Oostenrijk binnen gaat dringen is heel positief, maar dat het tot dinsdag aanblijft is helemaal geweldig. Koning Winter krijgt op dat moment even geen genoeg van Oostenrijk (wat wij overigens begrijpen) en zal voor een lange winterse invasie zorgen. De weerkaarten van Bergfex.at laten zien dat het dit weekend helemaal los gaat!

 

Weerkaarten Bergfex

Zoals je van ons gewend bent houden we jullie op de hoogte van de sneeuwval. Hieronder alvast een fotootje van hoe het er bij ons in Katschberg vanochtend uitziet. Een vers suikerlaagje sneeuw. Heerlijk!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in