Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

De winter is gearriveerd, morgen sneeuw in Nederland

Wintersportredacteur

De afgelopen dagen was het al aardig koud in Nederland en hier en daar wordt er zelfs al geschaatst. Morgen is de winterpret compleet, want het gaat sneeuwen in Nederland! Morgenochtend gaat het sneeuwen in het land en er kan uiteindelijk zelfs een paar centimeter sneeuw blijven liggen.

Eerst regen

We moeten nog even geduld hebben voor de sneeuw. Vanochtend kan het op sommige plaatsen eerst nog licht regenen. De regen in combinatie met een koude ondergrond kan ijzel opleveren waardoor het lokaal erg glad kan worden. De kans op ijzel is het grootst in het noorden van Noord-Holland, Friesland, Groningen en op de waddeneilanden. In het midden en zuiden van het land is het zonnig en komen de temperaturen net boven het vriespunt uit.

Sneeuw in Nederland

Morgen komt in de loop van de ochtend toch echt de sneeuw naar Nederland. Weeronline.nl geeft aan dat de bewolking in de loop van de nacht toeneemt en dat de wind draait. Morgenochtend houdt die bewolking aan en gaat het sneeuwen. In Zeeland en Zuid-Holland wordt de eerste sneeuw al tijdens de ochtendspits verwacht. Daarna breidt de sneeuwval zich in de rest van de ochtend verder uit over Nederland. Lokaal kan het tot een sneeuwdek van 5 centimeter dik komen. Dit blijven natuurlijk voorspellingen, dus het is nog even afwachten hoeveel sneeuw er echt gaat vallen en blijft liggen. De sneeuw komt samen met een matige tot vrij krachtige zuidenwind, waardoor de gevoelstemperatuur rond -8 uitkomt.

 

Plan je reis

De sneeuw zorgt voor mooie plaatjes, maar helaas ook voor problemen in het verkeer. Het is daarom verstandig om je reis goed te plannen en de verkeersinformatie in de gaten te houden. Op de website van de ANWB vind je de huidige verkeerssituatie in Nederland. Ook het openbaar vervoer kan last hebben van de winterse neerslag. Plan daarom je reis goed van tevoren en houd de website van de vervoersbedrijven in de gaten voor eventuele vertragingen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in