Nieuwsalert per mail ontvangen

De Walk to Ride technologie van Salamon

Salamon, de leider in technisch design en innovatie op het gebied van mountain producten, heeft een grote stap gemaakt in de skitour technologie. Met de ontwikkeling van de WTR (Walk to Ride binding) zijn zij het eerste merk dat een product lanceert dat de combinatie mogelijk maakt tussen een uitstekend niveau skien en comfort en veiligheid bij het wandelen (ISO-norm 9523).


“Salamon is op het gebied van ontwikkeling van binding innovatie al jarenlang de nummer 1, dus is geen wonder dat zij met de WTR voor skiers komen” aldus directeur Salamon. Het product moest zo ontwikkeld zijn dat het niet ten koste zou gaan van de Alpine vaardigheden. Om dit probleem te ontlopen is er gebruikt gemaakt van ‘rockered soles’. Een rockered sole heeft een dikkere zool en een afgeronde hiel. Hiermee wordt het lopen met de schoenen makkelijker gemaakt en zorgt er nog steeds voor dat hij voldoet aan de eisen die gesteld zijn voor de veiligheid van de bindingen.

Deze nieuwe innovatie zorgt voor een optimale verbinding tussen:

  • Schoenen vs Bindingen
  • Wandelen vs Skien

De WTR is gecertificeerd door de TÜV, een wereldspeler op het gebied van het controlleren van de veiligheid van bindingen en skischoenen (wandel zolen).

Bij de aankoop van dit product zijn de volgende punten belangrijk:

  • Deze bindingen zijn alleen geschikt voor Alpine Ski schoenen met de ISO 5255 standaard
  • Gebruik van andere skischoenen kan er voor zorgen dat het binding systeem niet werkt (daling van de veiligheid)

Wederom een manier om als merk onderscheidend te zijn van de concurrentie. We gaan kijken of deze technologie zal gaan aanslaan onder de wintersportliefhebbers.

 

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in