Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De voordelen van wifi in de apres-ski

Wintersportredacteur

De telefoon is niet meer weg te denken uit het leven van de mens. Zo moet er zelfs op vakantie elke dag gecheckt worden of er nieuwe e-mails binnen zijn, of je nog ‘getagd’ bent in een Facebook bericht en of er iemand een what’s app bericht gestuurd heeft. Ondanks dat het in sommige situaties veel irritaties oplevert, omdat het ten koste gaat van je sociale leven heeft internet op je telefoon uiteraard ook een hoop voordelen. Grote voordelen die in mijn ogen door veel apres-ski tenten over het hoofd gezien worden.

Het kopen van internetkaarten in het buiteland wordt door de toenemende concurrentie ook steeds goedkoper. Waar je vroeger voor €20,- blij moest zijn met 100 mb internet, zijn deze limieten tegenwoordig al opgelopen naar 1000 mb voor €20,-. Daarnaast zijn er ook veel netwerk aanbieders die bij het opladen van bijvoorbeeld €15,- saldo, het mb tegoed er gratis bij geven. Zo kan je ook als je in het buitenland bent op de hoogte blijven van wat er speelt in Nederland. Door de telefoon verslaving is dit voor veel wintersporters een grote uitvinding.

Niet iedereen koopt voor een week vakantie een aparte simkaart met een Oostenrijk nummer. Om die reden hebben veel skigebieden wifi punten ingericht, waarbij bij het invullen van je gegevens je toegang krijgt tot de wifi van het gebied. Tijdens het eerste bakje koffie in de ochtend, tijdens het middageten en tijdens het avondeten zie je dan ook veel telefoons tevoorschijn komen om even te kijken of er nog status veranderingen zijn bij vrienden. Voor skigebieden is dit een grote toegevoegde waarde, want hiermee bieden zij een extra service aan de klant waar tijdens de vakantie erg naar gesnakt wordt.

Zo valt het mij ook op dat er in de Apres-ski tenten nog weinig gebruik gemaakt wordt van wifi connectie. In mijn ogen een grote gemiste kans, want zeker voor de apres-ski kan dit zeer veel voordelen opleveren:

  • Status update op Facebook waarbij er wordt ingecheckt in de desbetreffende apres-ski tent
  • Klanten bereiken via what’s app vrienden en vriendinnen en vertellen hun ervaring over de apres-ski tent
  • Video’s worden verstuurd over de gezelligheid in de apres-ski
  • Naamsbekendheid wordt vergroot via alle media die op het internet aanwezig zijn
  • Er kunnen kortings acties via het internet gegeven worden
  • Mensen kunnen diret de apres-ski tent volgen
  • Website van de apres-ski kan goed onder de aandacht gebracht worden
  • Acties kunnen gepromoot worden
  • Foto’s die gemaakt zijn in apres-ski tent door professionele fotograaf kunnen direct bekeken worden
  • Via what’s app of Facebook kunnen er liedjes aangevraagd worden bij de DJ
Een Wifi netwerk aanbrengen in een apres-ski tent kost volgens mij niet de wereld. Als je ziet wat dit kan opleveren qua naamsbekendheid dan lijkt mij dat veel apres-ski tenten grote kansen laten liggen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in