Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De voordelen van skiles in een indoor skihal op een rijtje

Piste indoor skihal

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Skiles, we kunnen niet zonder! Het is niet alleen belangrijk voor de juiste skitechniek, maar ook voor de veiligheid van jezelf en iedereen op de piste. Veel mensen gaan tijdens de wintersport op les. Ideaal, maar waarom doe je dit niet alvast in ons eigen kikkerlandje? Dit kan op een rollerbaan, maar ook in de sneeuw bij een indoor skihal. Zo kun je nu alvast oefenen, zodat je er tijdens de wintersportweek helemaal klaar voor bent! We zetten de voordelen van skiles in een skihal voor je op een rijtje.

De voordelen van skiles in een indoor skihal

Skiles in een indoor skihal heeft veel voordelen. Twijfel jij over skiles in een indoor skihal? We zetten ze alle voordelen voor je op een rijtje. Die kunnen je straks helpen bij het maken van een keuze.

1. Skiles in eigen taal

Heb je geen talenknobbel en krijg je de kriebels bij het idee dat je mogelijk geen Nederlandssprekende skileraar hebt op wintersport? Ga op skiles in een indoor skihal in Nederland. Je leert skiën in de sneeuw en de uitleg krijg je gewoon in eigen taal. Wel zo fijn! Het enige waar jij je druk over hoeft te maken, is dat je niet valt.

Lees ook: 8 tekenen die aangeven dat het tijd is voor skilessen

2. Oefenen in de sneeuw

Natuurlijk valt er geen echte sneeuw in een skihal, maar de kunstsneeuw heeft hier wel veel weg van. Tijdens het skiën ervaar je het ‘echte gevoel’. Zelfs de vervelende hobbeltjes zijn zo nu en dan aanwezig. Van je skileraar krijg je tips over hoe je met een juiste skitechniek naar beneden komt.

3. Net zo koud als op wintersport

Een skihal is net een gigantische vrieskist. De temperatuur ligt tussen de -5 en -8 graden, de sneeuw moet natuurlijk wel goed blijven. Ideaal tijdens zomerse dagen! De kou geeft je tijdens het skiën het echte wintersportgevoel. Laat je spijkerbroek maar thuis en trek je complete ski-outfit aan. Vergeet je skihelm niet! Ook in een skihal heb je die nodig.

4. Goed voorbereid op vakantie

Als je voor je wintersport skilessen in een skihal volgt, ga je goed voorbereid op vakantie. Heb je genoeg ervaring en geen les meer nodig? Ook dan is een bezoekje aan een skihal nuttig. Je frist je techniek weer even helemaal op en je ervaart hoe het ook al weer is om in de sneeuw te staan. Wedden dat je na afloop niet meer kunt wachten om te gaan?

5. Dichtbij huis

Skiën in een indoor skihal in Nederland betekent dat je niet uren in de auto hoeft te zitten. Geen ellendige Duitse Autobahn, maar snel op de plaats van bestemming. In Nederland vind je meerdere skihallen. Vaak op niet meer dan een uurtje rijden vanaf huis. Ideaal! Je staat binnen mum van tijd in de sneeuw en je bent ook zo weer thuis.

Radio auto
Vergeet onderweg geen leuke après-ski playlist aan te zetten!

6. Les voor alle niveaus

Of je nou voor het eerst gaat skiën of al jaren ervaring hebt, in een skihal worden lessen aangeboden voor alle leeftijden en niveaus. Zelfs wedstrijdskiërs komen hier om te trainen!

7. Meer tijd in de après-ski

Op vakantie heb je veel profijt van de skilessen die je vooraf hebt genomen. Je hebt thuis al goed geoefend en je past je makkelijker aan. Als beloning mag je naar de après-ski. En ja, als je niet in een klasje zit, kun je daar al vroeg in de middag naartoe!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in