Nieuwsalert per mail ontvangen

De verschillen tussen de GoPro Hero4 Black en de GoPro Hero3+ Black

Over de hele wereld worden beelden van indrukwekkende ervaringen vastgelegd met GoPro camera’s. Met de lancering van de nieuwe GoPro Hero4 op 5 oktober 2014 neemt dit aantal naar alle waarschijnlijkheid zeker niet af. Om een duidelijk beeld te schetsen van de verbeterpunten van de nieuwe GoPro Hero4 Black (€479) ten opzichte van zijn voorganger, de GoPro Hero3+ Black Edition, nemen wij beide camera’s in dit artikel onder de loep.

Verbeterpunten
Om de kerstaankopen te stimuleren zijn er flink wat upgrades doorgevoerd in de nieuwe GoPro Hero4. De eerste belangrijke verandering is de processor. GoPro weet zelf te vertellen dat de processor maar liefst twee keer krachtiger is dan die van de GoPro Hero3+ Black. Ook de frame rates zijn twee keer sneller dan die van zijn voorganger en voor foto’s kun je eveneens beter de Hero4 pakken. Behalve de hierboven genoemde verbeteringen vind je ook nieuwe features en technologieën in de GoPro Hero4 Black terug. Laten we de verschillen tussen de GoPro Hero4 Black en de GoPro Hero3+ Black per punt doornemen.

coolblue go pro 4

 

 • Afmetingen en gewicht:
  Wat betreft afmetingen van de camera’s is geen verschil te merken, maar in gewicht is de Hero 4 iets gestegen. De 3+ Black weegt namelijk 14 gram lichter dan de 88 gram wegende Hero 4.
 • Batterij:
  De GoPro Hero 4 heeft ingeleverd op batterijcapaciteit ten opzichte van de Hero 3+ Black. De Hero 4 beschikt over een 1160mAh lithium-ion rechargeable batterij in plaats van de ‘oude’ 1180mAh batterij. Dit betekent dat je nog iets eerder van batterij moet wisselen. Oudere GoPro batterijen passen niet in de GoPro Hero4.
 • Lens:
  De Hero 4 beschikt over een ultra-wijde hoek all-glass lens in plaats van een 2.8 6-element asferische (noch bolvorming, noch vlak) glass-lens.
 • Video:
  Meer frames per seconde voor de GoPro Hero4 en nu ook bij SuperView: 4K Black 30, 25, 24 fps Ultra Wide FOV. Bij 1080P heeft de Black edition 120, 90, 60, 50, 48 fps. Dit is het dubbele aantal frame rates per seconde ten opzichte van de GoPro Hero3+ Black. Vooral de verbeteringen in de SuperView modus zijn interessant. Die modus is bedoeld om in wide-angle nog meeslepender te filmen op breedbeeldformaat. De Hero3+ Black kon dit alleen op 1080p of 720p, maar de Hero4 Black kan dit tot 4K.
 • Foto:
  12MP in plaats van 10 MP. Burst rates 30/1, 30/2, 30/3, 10/1, 10/2, 10/3, 5/1, 3/1 fps in plaats van 3/1, 5/1, 10/1 fps.
 • Connectiviteit:
  De Hero 4 bevat naast ingebouwde Wi-Fi ook ingebouwde Bluetooth, in tegenstelling tot de Hero 3+ Black Edition.
 • Audio:
  Het dynamisch bereik van de GoPro Hero4 microfoon is bijna twee keer zo groot als die van de 3+ Black en ook een nieuw audio algoritme zorgt voor natuurlijkere opnames. De nieuwe GoPro telg is ook compatibel met een groter scala aan professionele microfoons.
 • Camera controle:
  Dankzij een nieuwe knop op de Hero4 is het gemakkelijker om je settings te veranderen.
 • Slow motion video:
  Op dit gebied heeft de Hero4 duidelijk voorsprong. De Hero4 Black kan namelijk in 1080 pixels met 120 fps schieten, terwijl de anderen dit enkel in 720p of lager kunnen.
 • Protune:
  We zullen je de details besparen, maar belangrijk om te weten is dat als je Protune aan hebt staan, je meer mogelijkheden hebt in het nabewerkingsproces. Denk aan ISO, kleur en exposure. Dit maakt de camera nog geschikter voor professionele producties. De GoPro Hero4 biedt Protune ook aan voor foto’s, terwijl de 3+ Black alleen voor video’s Protune gebruiken kon.
 • HiLight Tag
  De Hero4 maakt het mogelijk om belangrijke momenten te taggen tijdens heb opnemen, zodat je die later gemakkelijk terug kunt vinden. Bij eerdere versies vind je die mogelijkheid niet.

Concluderend kan gezegd worden dat de Hero4 Black op veel punten duidelijk verbeterd is ten opzichte van de Hero3+ Black Edition. Of de verschillen tussen de GoPro’s het voor iedereen waard zijn om de Hero4 Black aan te schaffen is niet te zeggen. De GoPro Hero3+ Black Edition blijft een solide camera en lang niet iedereen merkt de verbeteringen in kwaliteit. Als je dus niet professioneel filmt, kun je gemakkelijk met een mindere/oudere versie dan de Hero4 Black filmen.En koop je de Hero4 Silver, waar we het in dit artikel niet over gehad hebben, dan krijg je er voor een kleinere prijs dan de Black ook nog standaard een LCD touchscreen bij.

Ons advies over een aankoop: oordeel zelf over de GoPro die bij jou past. En mocht je mooie beelden hebben gemaakt met welke GoPro dan ook, laat het ons weten. Kun je de Hero4 beelden hieronder overtreffen?


Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in