Nieuwsalert per mail ontvangen

De verbinding Les Deux Alpes en L’Alpe d’Huez wordt een feit

Liefhebbers van Frankrijk kunnen met veel vreugde de toekomst tegemoet zien, want de verbinding Les Deux Alpes en L’Alpe d’Huez gaat voor 2021 een feit worden. Nieuws waar al een langere tijd op gewacht wordt en waarmee het 60 jarig bestaan van L’Alpe d’Huez nog mooier bekroond wordt. Naast de nieuwe verbinding zijn de gebieden van plan om de komende jaren circa 350 miljoen euro te investeren in meer bedden en uitbreiding en modernisering van de skigebieden.

INTERESSANT: Dit Franse skigebied is het meest bezochte skigebied van de wereld. Welke dit is?

Verbinding Les Deux Alpes en L’Alpe d’Huez

De nieuwe verbinding is een project dat groots aangepakt gaat worden. Naar verluidt gaat de nieuwe verbinding ruim 60 miljoen euro kosten en daarnaast wordt ook nog eens 100 miljoen euro geinvesteerd in verbetering van alle bestaande skiliften. Hiermee wil het skigebied de concurrentie voor blijven. Les Deux Alpes is bij de Nederlanders een van de bekendste skigebieden van Frankrijk en kan ook in de zomer bezocht worden vanwege de prachtige gletsjer. Hoe de nieuwe verbinding van Les Deux Alpes en L’Alpe d’Huez eruit gaat zien zie je hieronder. De lift brengt straks wintersporters in minder dan 20 minuten van het ene naar het andere skigebied.

Hotelaanbod aangepakt in Les Deux Alpes

De grootste kostenpost is het verbeteren van het hotelaanbod in Les Deux Alpes. De plannen zijn groots, want naar verwachting gaat er 200 miljoen euro geïnvesteerd worden in ruim 4.500 extra bedden. Dit wordt gerealiseerd door het bouwen van moderne 4 en 5 sterren accommodaties, waarvan 800 in hotels. Het gebied heeft aangegeven deze investeren te doen omdat zij de boeken in willen gaan als modern, milieuvriendelijk en dynamisch skidorp dat bekend staat om de toegankelijkheid voor voetgangers. Voor de voetgangers gaat er geïnvesteerd worden in speciale zones voor wandelaars en daarnaast worden er groene stroken aangelegd waar ruim 150 bomen per jaar geplaatst worden.

Bron: Snowplaza.nl

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in