Nieuwsalert per mail ontvangen

De skigebieden stromen weer vol met Nederlandse vakantiegangers

De Krokusvakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat dit weekend weer in het teken staat van drukte op de snelwegen. De wintersportdorpen stromen weer vol met vakantiegangers die gisteren en vandaag vertrokken zijn uit Nederland. Een groot deel van Zuid-Nederland heeft deze week vakantie en vieren de carnavalsweek in de Alpenlanden. De skigebieden maken zich dan ook weer op voor grote drukte en zetten alle zeilen bij om de wintersporters een mooie week te geven.

Vrijdag was het in Duitsland qua drukte nog redelijk te overzien. Voornamelijk tussen 16.00 en 22.00 uur waren de wegen druk en moest er rekening gehouden worden met files. De vakantiegangers die vroeg vertrokken zijn hebben een rustige reis gehad en zijn uitgerust aangekomen in de Alpen. Dit is voor de mensen die vanmorgen vertrokken zijn wel anders, want de Duitse en Franse zijn enorm druk. De autoriteiten waarschuwen dan ook voor lange wachttijden in de dalen van de skigebieden. Over het weer mag niet geklaagd worden, want die zijn ideaal om richting de vakantiebestemming te rijden.

Volgende week gaat dit wel anders worden, want dan hebben het Noord en Midden Nederland vakantie. De ANWB waarschuwt dan ook voor een vroege avondspits en enorme drukte op zowel de Nederlandse, Duitse, Oostenrijkse en Franse snelwegen. Houdt hier dus rekening mee met het uitkiezen van je vertrektijd.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in