Nieuwsalert per mail ontvangen

De Ski World Cup Finals in Les Trois Valleés 18-22 maart

Wist je dat wintersportoord Les Trois Valleés het op één na grootste skigebied ter wereld is? De plaatsen in het gebied komen je vast bekender voor: Val Thorens, Les Menuires, La Tania, Courchevel en Méribel. In de laatstgenoemde plaats moet je vooral van 18 t/m 22 maart zijn, want dan worden daar de Ski World Cup Finals gehouden en kun je ‘live’ de top van de wereld aanmoedigen.

Les Trois Vallées bezit 600 kilometer aan afdalingen die grotendeels op elkaar aansluiten. Elk gebied heeft weer z’n eigen karakter. Val Thorens is gelegen op 2300 meter hoogte en heeft schitterende pistes op noordelijke hellingen. Les Menuires is bijvoorbeeld aan te raden voor jongeren en gezinnen. Het hoogste skigebied van Les Trois Vallées ligt op 1300 tot 3200 meter. In totaliteit heeft het gebied 198 liften, 200 kilometer blauwe pistes voor de beginner en 250 kilometer rode pistes voor de gemiddelde skiër. Voor de echte profs is er 150 kilometer aan uitdagende zwarte pistes. Een skipas voor 6 dagen heb je vanaf 232 euro. Ook voor langlaufliefhebbers heeft Les Trois Vallées 110 kilometer aan langlaufloipes om te verkennen. Voor de waaghalzen zijn er 5 snowparks, 8 halfpipes, 2 quaterpipes en 4 boardercross pistes verdeeld over het gebied.

Les Trois Vallées

 

Méribel is dit jaar aangewezen als host van de World Cup Finals en is daarom extra leuk om te bezoeken in de week van 18 t/m 22 maart. Verschillende topatleten vanuit de hele wereld gaan met elkaar een nek-aan-nek race aan op de ‘Roc de Fer’ helling. Terwijl de atleten hun uiterste best doen om aan het einde van de race de trofee in ontvangst te mogen nemen, kijkt de toeschouwer zijn ogen uit. Wie mag zich dit jaar de beste skiër van het seizoen noemen?

Het evenement brengt veel met zich mee. Zo wordt er rekening gehouden met 70.000 toeschouwers en worden er 10 uitzendingen live vanuit Méribel uitgezonden. Thuis worden er nog eens 85 miljoen kijkers verwacht die eveneens toekijken welke atleten de 9 World Cups aan het einde van de races mee naar huis mogen nemen. In de aanloop naar het evenement heeft de organisatie ook zeker niet stilgestaan. Zo zijn er 500 vrijwilligers bereid geweest om hun tijd aan de optimale organisatie van de Ski World Cup Finals in Méribel te besteden.

Ben je wel heel benieuwd geworden naar het op één na grootste skigebied ter wereld? Op Arke vind je heel veel mooie accommodaties in Les Trois Valleés.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in