Nieuwsalert per mail ontvangen

De reis naar oostenrijk met de auto – Knelpunten

Wie herkent het niet: thuis zetten we de Tom Tom of andere navigatie aan, en we rijden kritiekloos achter de aanwijzingen van het systeem aan. Toch verdient het aanbeveling van tevoren even kritisch naar deze geplande route te kijken. Ook in Duitsland wordt er aan de wegen gewerkt, wat zorgt voor veel vertragingen en files op de weg. Omdat het navigatiesysteem hier niet altijd rekening mee houdt geven wij even tips waar opbrekingen, knelpunten en verwachte files kunnen staan.

Zo is de A3 (frankfurt-Nurnberg) reeds op vele punten verbreed en daarmee verbeterd, en ook is de A8 (Karlsruhe-München) op vele punten reeds aangepakt. Door de verbredingen die momenteel gemaakt worden op de A5 en A8 zijn dit momenteel drukke knelpunten. Dit geldt op het gedeelte vanaf Karlsruhe tot Pforzheim. Dat betekent voorlopig ernstige vertraging meteen vanaf de A5 de A8 op bij Karlsruhe. Als het mogelijk is adviseren wij om deze route zoveel mogelijk te vermijden, zeker als het verkeersaanbod op dat moment groot is.

Een alternatief ter overweging voor hen die bij de Fernpass Oostenrijk willen betreden is de A7 van Wurtzburg via Ulm naar Fussen alwaar de entree tot de Fernpass is gelegen. Een prettige route, niet veel langer, maar een die veel reizigers niet kennen en dus overslaan. De meeste automobilisten vervolgen de A3 naar Nürnberg en vandaar over München-Kufstein Oostenrijk in.

Wel even de weersverwachting goed bekijken. Niet iedereen is een liefhebber van een bergpas bij sneeuwval of in het donker !

Plannen van de route verdient derhalve aanbeveling. Het kan je humeur en dat van de medereizigers behoorlijk ten goede komen.

Goede en voorspoedige reis !

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in