Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De reden waarom iedereen een skihelm moet dragen!

Wintersportredacteur

Ondanks dat iedereen erop geattendeerd wordt, zien wij nog regelmatig mensen op de piste langskomen zonder een skihelm. Uiteraard is dit een keuze die iedereen zelf moet maken, maar als je ziet wat de gevolgen kunnen zijn bij een ernstig ongeluk op de piste dan besef je pas dat het dragen van een skihelm enorm belangrijk is.

Blogger Stephanie plaatste afgelopen seizoen een video waarin een vader met zijn zoon aan het skiën is. In eerste instantie lijkt er niks aan de hand totdat de man een rek niet kan ontwijken. Het gevolg? Een half afgesneden oor en een schedelbreuk! Bij het dragen van een skihelm was dit ongeluk waarschijnlijk een stuk minder ernstig geweest.

Het blijft een discussie die wij regelmatig terug zien komen op het internet. “Moet ik een skihelm dragen?”. Als het aan ons ligt moet iedereen een helm dragen. Niet iedereen is het hiermee eens, want er zijn ook wintersporters die beweren dat mensen meer risico nemen door het dragen van een skihelm. Uiteraard is hier ook iets van te zeggen, maar de kans op hoofdletsel wordt in ieder geval aanzienlijk verkleind bij het dragen van een goede skihelm. Ben jij ook nog steeds erg gehecht aan je muts op de piste? Kijk dan even de onderstaande video. Let wel op, want het zijn heftige beelden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in