Nieuwsalert per mail ontvangen

De mooiste berghut dorpen van Tirol voor een wintersportvakantie

Oostenrijk dankt de enorme populariteit tijdens de winterperiode onder andere aan de traditionele dorpjes, prachtige berghutten en het heerlijke eten. Veel wintersporters laten zich dan graag onderdompelen in deze typisch Oostenrijkse cultuur. Het ideale wintersportgevoel, waarbij je even helemaal weg uit Nederland bent. Samen met Tirol hebben wij de tien mooiste almhutten van Tirol op een rijtje gezet. 

Ladizium in Serfaus-Fiss-Ladis

In Serfaus Fiss Ladis is in 2012 dit prachtige complex aangelegd. In totaal zijn het zes moderne chalets die in oude stijl zijn opgezet. Wil je heerlijk in Oostenrijkse stijl genieten van je vakantie? Het appartement is bedekt met heerlijke bontdekens, je hebt je eigen SPA onder een afdakje en sommige appartementen zijn voorzien van een sauna.

serfaus-fiss-ladis

Fallerschein in het Lechdal

In het Lechdal liggen 40 van dit soort blokhutten en die zijn al heel wat jaartjes oud. Dit is het grootste almdorp van Tirol en is de perfecte plek om je helemaal Oostenrijker te voelen. De koeien staan hier op stal, je kunt een bezoek brengen aan een traditionele kaasmakerij en heerlijke wandelingen maken langs de smalle riviertjes.

fallerschein

Hochfügen – Kaiser Franz Josef

Aan de piste in Hochfügen liggen vier prachtige chalets die volledig uit hout zijn gemaakt. Dit hout komt uit de omgeving van het Zillertal en maakt de chalets extra bijzonder. Wakker worden met een heerlijk traditioneel ontbijt en warm worden bij een typisch Oostenrijkse houtkachel.

hochfu%cc%88gen

Achsensee huttendorp

De Achensee is een bijzondere plek in Oostenrijk en deze prachtige chalets maken een verblijf in deze buurt nog mooier. De houten chalets zijn in oude stijl opgebouwd, maar hebben de luxe van tegenwoordig. Na een dagje op de piste even lekker genieten van de prachtige omgeving en heerlijke knusse inrichting.

achensee

Im Weidach in de buurt van Seefeld

Elk chalet van Im Weidach beschikt over eigen wellness en ligt in de buurt van Seefeld. In totaal bestaat het huttendorp uit 5 chalets en zijn typisch Oostenrijks gebouwd. Alle materialen die gebruikt zijn voor de bouw van het complex komen uit de natuur. De luxe chalets hebben een eigen carport in liggen op 1.136 meter boven zeespiegel. Kans op sneeuw is dus erg groot!

im-weidach

Lanersbrach – Annodazumal

Wederom een huttendorp in het Zillertal. Om het oude karakter te waarborgen, is er in dit dorp gebruik gemaakt van ambachtelijke technieken en materialen uit de natuur. Zoals het vroeger ook ging! Het lijken misschien kleine chalets, maar eenmaal binnen zie je hoe goed alles is geregeld. De architecten hebben hun best gedaan en het resultaat mag er zijn. Even lekker in de zon ontbijten om vervolgens te kunnen genieten van de pistes in de skigebieden van het Zillertal.

lanersbach

Pitztal – Wellness dorpje

De chalets zijn op het zwembad heen gebouwd en zijn daardoor een heerlijk verblijf tijdens de winter. Heerlijk genieten van de pistes in de buurt van Pitztal om vervolgens even lekker te genieten van het lekkere zwembad. Alle chalets zijn voorzien van Wi-Fi, tv’s een sauna en heerlijke relaxt ruimtes. Het dorp heet niet voor niets het wellness dorpje van het Zillertal.

pitztal

Gletsjerchalets in het Stubaital

De inrichting van het onderstaande chalet zegt denk ik al genoeg. In de buurt van de Stubaier Gletsjer liggen een aantal prachtige chalets met eigen wellness mogelijkheden. Heerlijke warme bubbelbaden, prachtige sauna’s en een mooi panorama uitzicht over de bergen.

stubai-gletsjer

Almdorp in Oost-Tirol

Deze 18 berghutten zijn door Oostenrijk erkent als monumenten en zijn vooral in de zomer erg populair bij toeristen. Lijkt het je wat om hier te overnachten?

almdorp-oost-tirol

Wil je meer weten over al deze prachtige huttendorpen? Bezoek dan de website van Tirol. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in