Nieuwsalert per mail ontvangen

De ‘juweel’ van de Tiroler Alpen

Wie nog niet weet waar de ‘juweel’ van de Tiroler Alpen ligt, moet dit zeker eens in overweging nemen om naar toe te gaan! Wie daar al eens geweest is, hoef ik het eigenlijk niet meer te vertellen…

Bij aankomst in mijn nieuwe verblijf in het Alpbachtal in Tirol, rijd ik langs de verlichte avondpiste van Reith im Alpbachtal. Deze avondpiste loopt in zijn geheel door bebost gebied en ziet er prachtig uit in het avondlicht, breed, strak en er is een kraak heldere sterrenhemel boven. De avondpiste is drie keer per week verlicht van 18:30 tot en met 21:30, op dinsdag, donderdag en vrijdag. Met de achtpersoonsgondel ben je comfortabel en snel boven om van de meer dan twee kilometer lange rode afdaling te genieten. Het laatste gedeelte is blauw, en dus voor de minder geoefende skiër of snowboarder heel fijn om te doen. Zij maken gebruik van een kleiner liftje. Heb jij al eens aan avondskiën gedaan? Zeker eens doen, want het is een bijzondere beleving!

SKigebied pistekaart Skijuwel

Een juweel van een skigebied!
De volgende ochtend word ik wakker met een kraakblauwe lucht, het gaat een mooie dag worden vandaag! Ik plan een skitocht door het skigebied van Alpbachtal en Wildschönau, nog niet zo heel lang staat hier een nieuwe verbindingslift wat deze twee dalen met elkaar in verbinding brengt. Het skigebied reikt van ruim 2000 meter en daalt af tot zo’n 800 meter in het dal, er zijn hierdoor vele afdalingen met meer dan 1000 hoogtemeter verschil. De in totaal 145 kilometer aan pistes lopen veelal door de beboste berghellingen, ze zijn breed en liggen er ook hier weer strak bij. Doordat de pistes veelal noord-oost georiënteerd liggen, zijn én blijven de pistecondities er tot laat maart zeer goed. De zon schijnt er door deze ligging niet recht op de piste, daarom zou je misschien denken dat je veel in de schaduw aan het skiën bent, maar dat hoeft klaarblijkelijk helemaal niet zo te zijn, ik heb op ontzettend veel zonnige pistes geskied en het was dus volop genieten. Mede door de waanzinnige uitzichten van vandaag doet het skigebied, dat zichzelf als ‘Ski-Juwel in der Tiroler Alpen’ benoemd, haar naam zeker eer aan!

Volop uitdaging op de piste, in het park óf naast de piste
Als je het pistekaartje bekijkt zie je voornamelijk rode (78 km) en zwarte (18 km) pistes. En bij de Wiedersberger Horn, het hoogste gedeelte van het skigebied bij Alpbachtal, zijn mooie en overzichtelijke freeride (17 km) mogelijkheden te vinden. Ga alleen met de juiste kennis, vaardigheden, ervaring en materialen buiten de piste om er veilig en maximaal van te genieten. Wil je na de ochtendpoeder nog even een aantal tricks oefenen en perfectioneren? Dat kan ook! Voor de freestylers zijn er twee snowparken aangelegd om allerlei kunsten te vertonen. Naast de twee hoofdbergen, de Gmahkopf en de Schatzberg, is er nog een kleiner skigebiedje bij Niederau die ook bij de skipas hoort. Met een skibus ben je hier in nog geen 10 minuten vanaf Auffach. Het is  zeker de moeite waard om daar een ochtend of middag door te brengen en van de rode en zwarte afdalingen te denderen. Het skigebied van de ‘Ski-Juwel’ in Alpbachtal en Windschönau heeft echt volop uitdaging voor licht gevorderde op de piste, de freestylers in het park tot en met de experts naast de piste!

En de blauwe pistes dan?
Voor de beginnende skiërs en snowboarders zijn er natúúrlijk ook een aantal mogelijkheden aanwezig om de eerste pistes te doen, 32 kilometer aan blauwe pistes in totaal. Voor de allereerste stappen is het zeer zeker aan te raden om dit via een skischool te doen, er zijn er maar liefst vijf in Alpbachtal en Wildschönau. De skileraar of -lerares weet en leert je van alles, de juiste techniek, de fijnste pistes en de gezelligste après-ski. Je beleeft meer plezier in het skiën en snowboarden en leert tegelijkertijd het gebied goed kennen met behulp van je professionele skileraar of skilerares.

Na drie dagen ben ik zeer onder de indruk van deze ‘juweel’ in de Tiroler Alpen. Pittoreske dorpjes, goed bereikbaar en helemaal niet druk!

 

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in