Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De Aziatische Winterspelen 2029 worden gehouden in Saudi-Arabië

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Kun jij het je voorstellen om te skiën in het Midden-Oosten? In de toekomst gaat het mogelijk zijn in Saudi-Arabië. In het noordwesten van dit land gaat er namelijk een skiresort gebouwd worden, voor onder andere de Aziatische Winterspelen van 2029. Dit skiresort is onderdeel van het 500 miljard euro kostende project van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

Skiresort in Saudi-Arabië

Er staat veel te gebeuren in Saudi-Arabië! Het skiresort TROJENA wordt onderdeel van het Neom-project, een compleet nieuwe stad aan de Rode Zee. Deze moet nog volledig gebouwd worden en zal gaan draaien op duurzame energie. Naast de grote outdoor piste komen er een zoetwatermeer, wellness-faciliteiten en een natuurreservaat. Het doel is dat het gehele project in 2026 klaar is. Ruim op tijd voor de Aziatische Winterspelen in 2029, waar Saudi-Arabië voor is uitgekozen!

Hoewel je het je misschien niet kunt voorstellen, wordt het wel degelijk koud in Saudi-Arabië. In het noordwesten kan het zelfs vriezen in de winter. Maar tijdens de Winterspelen wordt er door de organisatie verwacht dat men overal afhankelijk is van kunstsneeuw.

De plannen voor het skiresort liggen er al eventjes. In maart 2022 werd de onderstaande video gepubliceerd:

Aziatische Winterspelen 2029

En nu is dit toekomstige skiresort dus gekozen voor de Aziatische Winterspelen in 2029. Dit is de allereerste keer dat de Aziatische Winterspelen worden gehouden in Saudi-Arabië. De Aziatische Spelen komen zeer overeen met de Olympische Winterspelen qua disciplines. Sinds 2017 is het toernooi niet meer georganiseerd vanwege een gebrek aan deelnemers. Maar in 2029 staat het dus weer te gebeuren! De afgelopen jaren zijn er steeds meer grote evenementen gehouden in Saudi-Arabië, zoals bijvoorbeeld de Formule 1. Dit alles om Saudi-Arabië onder de aandacht te krijgen en het toerisme te laten toenemen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in