Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Saoedi-Arabië maakt plannen voor outdoor skigebied bekend

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

Als je aan Saoedi-Arabië denkt, zul je niet meteen aan een wintersport denken. Toch kun je hier over een paar jaar toch echt op de latten staan. Prins Mohammed bin Salman heeft plannen gepresenteerd om TROJENA op te richten, een futuristische bergsportbestemming met pistes, woningen, wellness en meer. Dit om het toerisme een boost te geven en meer banen te creëren, uiteraard met het oog op behoud van de natuur en verbetering van de kwaliteit van leven. Wat het precies inhoudt?

TROJENA: vakantiegebied in Saoedi-Arabië

’s Winters kun je er skiën, ’s zomers kun je er wandelen, klimmen of genieten van een vakantie aan het water. TROJENA moet hét vakantie-oord van Saoedi-Arabië worden. Het wordt gebouwd op zo’n 50 km van de kust van de Golf van Akaba, in een regio met de hoogste bergen van Saoedi-Arabië. In de winter dalen de temperaturen hier tot onder het vriespunt, dus op dat gebied zit het wel goed. Het moet een flinke boost geven aan het toerisme in het land en ook verwachten ze zo’n 10.000 banen te creëren. Naar verwachting zal TROJENA jaarlijks zo’n 700.000 bezoekers ontvangen en 7000 bewoners hebben die in TROJENA en aangrenzende woonwijken wonen. De video hieronder geeft een goed beeld van hoe het eruit moet komen te zien en eerlijk is eerlijk, het lijkt bijna uit de toekomst te komen. Wij zijn benieuwd hoe het er over 8 jaar echt uit ziet.

Skigebied TROJENA

Waar je ’s zomers dus kunt genieten van een vakantie in de bergen en aan het water, kun je ’s winters op de latten staan. Er komen pistes in verschillende moeilijkheidsgraden, zodat zowel beginners als gevorderde wintersporters hier terecht kunnen. Bijzonder is het wel om hier outdoor te skiën, want door het woestijnklimaat kan dit nergens anders. Verblijven kan in de Slope Residences vlak bij de pistes of in de luxe villa’s. Tel daar het uitzicht op de bergketens, de zandduinen en de Rode Zee bij op en je begrijpt dat het op meerdere vlakken een unieke wintervakantie wordt. Daarnaast kun je ook nog genieten in de enorme wellness. De plannen laten zien dat er zowel een ‘gewone’, als een familiewellness komt. Beiden natuurlijk ultraluxe. Kortom, je vindt hier alles wat je nodig hebt.

Meer dan alleen een vakantiebestemming

TROJENA wordt meer dan alleen een vakantiebestemming. Er zullen verschillende vrijetijdsactiviteiten plaatsvinden en ook zullen er moderne woningen en villa’s komen. Tijdens de bouw en het ontwerpen wordt rekening gehouden met duurzaamheid en het behoud van de natuur. Dit betekent dat de woningen opgaan in het landschap en dat ze werken met natuurlijke hulpbronnen. Zo kunnen ook toekomstige generaties genieten van de mogelijkheden van TROJENA.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in