Nieuwsalert per mail ontvangen

Daarom moet je een helm dragen!

Waarom dragen er nog steeds veel wintersporters geen helm? De voornaamste redenen hiervoor zijn dat het niet stoer is, het niet leuk staat of dat je er slechter door hoort. De laatste jaren is het dragen van een skihelm een veel besproken onderwerp. De volgende video laat zien dat het dragen van een skihelm noodzakelijk is. Heb je eigenwijze kinderen of vrienden die elk jaar weer een excuus verzinnen om geen helm te dragen? Laat ze dan de volgende video zien. De reden waarom wij deze video publiceren is om mensen te attenderen dat het dragen van een skihelm noodzakelijk is. Heb je een zwakke maag? Lees dan alleen de tekst onder de video!

In het filmpje is een slechte afloop van een vader vs zoon skirace te zien. De vader kon niet op tijd een startgate ontwijken en skiede er vol in. Wat is het gevolg? Een scheur in zijn schedel en een half afgescheurd oor.

Het filmpje is vastgelegd door de zoon die een GoPro camera op zijn hoofd bevestigd had. Zodra hij in de gaten had dat zijn vader gecrashed was rende hij terug naar zijn half bewusteloze vader en hielp hij hem. Op dat moment was zijn gezicht en de sneeuw rond om de start gate doorweekt van het bloed. Al snel kwamen skileraren helpen, die belden de pisteredding en zette de piste af zodat er veilig gehandeld kon worden.

De vader werd met de helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis en stond na 3 dagen weer op de ski’s. Maar nu hopelijk wel met een helm.

Wat hebben wij hier van geleerd? Ja inderdaad ALTIJD een skihelm dragen!!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in