Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Coronamaatregelen Hintertuxer Gletscher bekend voor herfst en winter

Wintersportredacteur

De Hintertuxer Gletscher is het hele jaar door geopend voor wintersportpubliek. Winter, zomer, herfst of lente, als je zin hebt in een paar heerlijke afdalingen, dan ben je hier aan het juiste adres! Vanwege de huidige COVID-19 situatie moet je vanzelfsprekend wel met het een en ander rekening houden. Om een ieders veiligheid te waarborgen, heeft de Hintertuxer Gletscher coronamaatregelen opgesteld. Die zijn nu geldig, maar ook in de herfst én tijdens skiseizoen 20/21. Meer daarover lees je in dit artikel.

Vanzelfsprekend proces

Normaal gesproken is de Hintertuxer Gletscher 365 dagen per jaar open voor wintersportpubliek. Helaas bracht het coronavirus daar afgelopen maart verandering in. Gelukkig kon de gletsjer op 26 mei opnieuw opengaan voor zomertoeristen en wintersportliefhebbers. Het skigebied heeft dus al even kunnen oefenen op een wintersport in combinatie met het coronavirus.

Zoals ze zelf aangeven op de website: “De getroffen maatregelen blijken zeer effectief. Elke dag ervaren we dat het proces in de praktijk soepel, eenvoudig en bijna vanzelfsprekend verloopt. Dit komt mede door ieders persoonlijke verantwoordelijkheid. Iedereen draagt een steentje bij om zo veilig mogelijk van de sneeuw te kunnen genieten.”

Coronamaatregelen Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher heeft speciale coronamaatregelen opgesteld. Die gelden nu, maar naar verwachting ook in de herfst en winter. Deze maatregelen komen bovenop de door de overheid gestelde maatregelen. Omdat ze aan verandering onderhevig zijn, is het belangrijk dat je voor een actuele status altijd de website van het skigebied bekijkt. Vergeet daarnaast het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid niet. Benieuwd waar je rekening mee moet houden tijdens een wintersport op de Hintertuxer Gletscher? We zetten alle maatregelen voor je op een rijtje.

Mond- en neusbescherming

Je bent verplicht om mond- en neusbescherming te dragen bij alle liftstations en in de gondels. In de restaurants is dit niet nodig. Hier draagt het personeel een mondkapje. Naast het traditionele mondkapje worden bandana’s, buffs en skimaskers ook goedgekeurd als mond- en neusbescherming. Wel geldt dat de neus en mond echt bedekt moeten zijn. Mondkapjes zijn gratis beschikbaar bij de kassa’s van het dalstation en voor € 3,- kun je een ‘Gletscher-Buff’ kopen.

Skipassen online of bij de kassa’s

Het is niet verplicht om je skipas online te kopen. Dit mag wel, maar er zijn voldoende kassa’s om lange rijen te voorkomen. Ook zijn er twee automaten waar je een skipas kunt kopen.

Desinfectie en afstand

In het skigebied vind je voldoende mogelijkheden voor desinfectie. Onder andere bij alle liftstations, in de restaurants en bij de toiletten. Alle liften en ruimtes worden regelmatig gedesinfecteerd. Wachtrijen worden gecoördineerd met markeringen op de vloer. Op die manier kan iedereen voldoende afstand houden. Waar afstand houden niet mogelijk is, wordt het dragen van een mondkapje aangeraden.

Coronamaatregelen Hintertuxer Gletscher winter

Personeel

Topprioriteit is veiligheid voor iedereen. Het personeel is uiteraard goed op de hoogte van alle maatregelen en leeft deze strikt na. Voor alle coronavragen kun je bij hen terecht.

Extra bussen

Je kunt gemakkelijk met de skibus naar de gletsjer. In de herfst vertrekt er elke 20 minuten een bus en in de winter elke 10 minuten. Op drukke dagen worden extra bussen ingezet om het aantal passagiers beter te kunnen verdelen. Een mondkapje is verplicht.

In het dorp en in het skigebied worden gasten op de hoogte gesteld van de geldende maatregelen door middel van speciale borden.

Wintersport op de Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher is één van de weinige gletsjers ter wereld waar je het hele jaar door op kunt skiën. Zomer, herfst, winter of lente, er zijn altijd pistes open. In de winter ruim 60 km, in de zomer zo’n 20 km. Je vindt dit gletsjerskigebied aan het eind van het Tuxertal, een zijdal van het Zillertal. Vanuit het dorpje Tux sta je binnen mum van tijd in de sneeuw. Naast skiën op heerlijke pistes, geniet je hier ook van een schitterend uitzicht op de vele drieduizenders. Wil je ’s winters een dag iets anders? Ga dan eens naar Mayrhofen. Dit dorp ligt vlakbij de gletsjer en biedt een wederom een heel fijn skigebied.

>>> Aanbiedingen wintersport Hintertuxer Gletscher <<<

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in