Hintertux

Hintertux is een klein dorpje gelegen aan de Hintertuxer Gletscher, dat onderdeel uitmaakt van Ski Zillertal 3000. Het dorp is niet verbonden met Ski Zillertal 3000, dat gevormd wordt door meerdere deelgebieden. Wel is de gletsjer eenvoudig te bereiken per skibus of auto. Wie in Hintertux verblijft, komt vooral voor de sneeuwzekerheid en rust.

Hintertux is een rustige winterbestemming. Het dorp heeft een handjevol hotels, restaurants en andere faciliteiten. Toch is de Hintertuxer Gletscher voor een gletsjergebied groot en veelzijdig. Met ruim 60 kilometer aan pistes is er genoeg te beleven. Hoewel de pistes in dit gebied breed zijn, neigt het niveau meer naar gemiddeld. Beginners hebben meer mogelijkheden op de Ahorn en de Rastkogel. Ski Zillertal 3000 telt 200 pistekilometers die te verdelen zijn over verschillende niveaus. Vrijwel ieder type wintersporter komt hier dan ook zonder moeite aan zijn trekken. Voor een echt uitgebreide après-ski moet je bij Mayrhofen zijn, maar ongezellig is het in Hintertux zeker niet.

Beoordelingen Hintertux

Algemene informatie Hintertux

Hintertux is een klein skidorp dat aan de Hintertuxer Gletscher ligt. Deze gletsjer hoort bij Ski Zillertal 3000. Met een handjevol hotels, restaurants en faciliteiten is het een stuk gemoedelijker dan bijvoorbeeld Mayrhofen. Er is na het skiën nog genoeg te doen. De Hintertuxer Gletscher is niet verbonden met het veelzijdige Ski Zillertal 3000. Wel is het skigebied eenvoudig te bereiken per skibus of auto. Hintertux is gezellig, maar de meeste wintersporters verblijven eerder in één van de dorpen die bij de deelgebieden horen, zoals Finkenberg of Mayrhofen. Vanaf deze plaatsen zijn er meer mogelijkheden. Wie wel in Hintertux verblijft, hoeft zich geen zorgen te maken over de sneeuwzekerheid. De Hintertuxer Gletscher is voor een gletsjergebied veelzijdig en groot. De ruim 60 pistekilometers bieden wintersporters genoeg mogelijkheden. Wel komen vooral gemiddelde en gevorderde wintersporters hier eenvoudig aan hun trekken.

Ski Zillertal 3000 telt zo'n 200 pistekilometers die te verdelen zijn over verschillende niveaus. Vrijwel ieder type wintersporter komt hier dan ook zonder moeite aan zijn trekken. Buiten de Hintertuxer Gletscher en de Ahorn zijn alle deelgebieden prima met elkaar verbonden. Het niveau in Ski Zillertal 3000 verschilt enorm. Zo hebben beginners hun handen vol aan de oefenweides en blauwe afdalingen. Zij kunnen goed uit de voeten op de Rastkogel en de Ahorn. De Penken is voor wintersporters die al langer op de latten staan een fijn deelgebied. Er is hier veel uitdaging te vinden op de rode en diepzwarte pistes. Kijkend naar het totaal aantal pistekilometers zijn er meer mogelijkheden voor de gemiddelde en gevorderde wintersporters. Het grootste gedeelte van Ski Zillertal 3000 wordt beslagen met rode pistes. Ook is het aanbod aan zwarte pistes redelijk groot. De bijna 40 kilometer aan diepzwarte afdalingen vergen een geoefende techniek. Zo vind je de steilste piste van Oostenrijk op de Penken. De Harakiri-afdaling betekent in het Japans rituele zelfdoding en dat is niet voor niets een bijpassende naam.

Activiteiten in Hintertux

Nature's Ice Palace

Nature's Ice Palace is een ijsgrot onder de pistes. Bewonder de gekristalliseerde, bevroren watervallen en een gletsjermeer.

Early Bird Skiing

Wil je als actieve skiër het liefst zo vroeg mogelijk op de latten staan, dan kan dat tijdens Early Bird Skiing. Glijd om 7.45 uur over de vers geprepareerde pistes als één van de eersten.

Rodelen

Rodelen kun je in het Tuxertal als geen ander. Je vindt hier in de buurt 3 rodelbanen. Voor jong en oud leuk om eens te doen!

Restaurants in Hintertux

Zum Sepp

Madseit 680

Bergfriedalm

Lanersbach 475

Kleinschalig, authentiek en gezellig. Zum Sepp ligt in het hart van het Tuxertal. Hier kun je jezelf trakteren op een lekkere lunch of kopje koffie met gebak. Geniet tussen het skiën door op het zonneterras van Tiroolse specialiteiten of internationale gerechten.

Zum Sepp

Madseit 680 6294 Tux

Tel: +43 5287 87756 Mail: info@zumsepp.at Web: https://www.zumsepp.at/

Hintertux is niet heel groot. Net als de hoeveelheid hotels heeft het skidorp een klein aanbod aan restaurants. Er is niet heel veel keuze uit eetgelegenheden. Ben je op zoek naar iets anders dan de restaurants in Hintertux, ga dan naar één van de nabijgelegen dorpen. De Bergfriedalm is een 400 jaar oude herberg. De traditionele Tiroolse sfeer is hier sterk aanwezig. Geniet hier van lokale specialiteiten, waaronder kaasfondue. Bestel er een heerlijk wijntje bij.  

Bergfriedalm

Lanersbach 475 6293 Tux

Tel: +43 5287 87239 Mail: Web: https://www.bergfriedalm.at/

Apres-ski in Hintertux

Hohenhaus Tenne

Hohenhausgasse 774

Sommerbergalm

Hintertux 794

Papperlapub

Hohenhausgasse 774

De Hohenhaus Tenne is een gezellige après-skihut in Hintertux. Ga na het skiën hierheen en geniet van een après-ski zoals je die in Oostenrijk verwacht. Een gezellige sfeer, schnapps en Duitse schlagers vullen hier de uurtjes na het skiën. De Hohenhaus Tenne is geopend tot een uur of 20.00. Nog niet toe aan rust en ontspanning, ga dan naar de Papperlapub.

Hohenhaus Tenne

Hohenhausgasse 774 6293 Tux

Tel: +43 5287 8501 Mail: info@tenne.com Web: http://www.tenne.com/hohenhaus-tenne-hintertux/

De Sommerbergalm is een populaire après-skilocatie. Hier ben je niet in het dal, maar op een hoogte boven de 2.000 meter feest aan het vieren. De Sommerbergalm is een outdoor bar waar jong en oud elkaar ontmoeten voor een drankje en gezelligheid. Luister naar gezellige muziek op de Hintertuxer Gletscher en vier de winter. Let wel op: je moet nog naar beneden, dus houd daar rekening mee als je de dalafdaling wilt nemen. Deze après-skihut is geopend tot 17.00 uur.

Hintertux is misschien niet één van de meestbezochte skidorpen in Ski Zillertal 3000, maar het kan er wel degelijk gezellig worden. De Papperlapub ligt in het centrum van het skidorp en is niet iedere avond geopend. Is de bar wel open, dan kun je rekenen op een gezellig feest tot de late uurtjes. Er worden regelmatig feesten georganiseerd. Heb je behoefte aan een avond helemaal uit je dak gaan? Bezoek dan de Papperlapub. De club is geopend van 21.00 uur tot 04.00 uur.

Papperlapub

Hohenhausgasse 774 A-6294 Hintertux

Tel: +43 5287 8501 Mail: info@tenne.com Web: http://www.tenne.com/papperla-pub-lanersbach-tux/

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in