Nieuwsalert per mail ontvangen

Complete stoeltjeslift te koop voor 25.000 dollar

Wintersportredacteur

Heb jij altijd al de eigenaar willen zijn van een gehele stoeltjeslift en heb je ruimte voor 10 liftpalen en 50 stoelen? Voor 25.000 dollar ben je de gelukkige eigenaar van de Squaw Valley’s East Broadway-stoeltjeslift uit Idaho. Althans, er wordt vanuit gegaan dat het om die skilift gaat.

Er is weinig bekend over het achtergrondverhaal van de lift, maar 25.000 dollar is ook ontzettend weinig voor een complete lift.

Zo snel mogelijk weg

De verkoper van de lift geeft aan dat de lift uiterlijk deze maand moet worden verplaatst. De stoeltjeslift bevindt zich op dit moment in de buurt van Mountain Home. De verkoper heeft besloten de lift niet te installeren in het skigebied en weet maar weinig van het verleden van de lift. Hij hoopt de lift als geheel te verkopen, maar overweegt om de materialen te splitsen. Het is mogelijk de lift te laten inspecteren.

 

Al langer niet in gebruik

De lift is niet het afgelopen seizoen voor het laatst gebruikt, maar is in 2012 al ontmanteld. Als het om de lift uit Squaw Valley gaat tenminste. Zoals je op de foto’s hieronder ziet moet er nog wel het een en ander aan onderhoud gedaan worden voordat je de lift weer kunt gebruiken. Een lift voor de klusser dus. Wie biedt?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in