Nieuwsalert per mail ontvangen

Chaos in Oostenrijk door hevige sneeuwval

foto: tirol.orf

De sneeuwvoorspellingen zijn uitgekomen en dat verloopt niet zonder problemen. Ondanks dat we enorm blij zijn met de enorme hoeveelheid sneeuw, gaat de sneeuwval gepaard met stroomuitval, omgevallen bomen en verkeershinder. Hulpdiensten zijn momenteel druk bezig om al deze problemen te verhelpen.

Op donderdagochtend is er op veel plaatsen in Tirol tussen de 35 en 50 cm sneeuw gevallen. Door omgevallen bomen door sneeuwbelasting en andere ongelukken zitten dorpen als Gerlos, Ellmau, Going, Kirchberg en Kitzbuhel zonder stroom. In Arlberg is zelfs de spoorlijn gesloten omdat de bovenleiding tussen Tirol en Vorarlberg is gebroken. Om de gestrande reizigers te helpen is een busdienst ingesteld tussen Landeck en Bludenz. Het overige verkeer op de snelwegen heeft ook veel hinder ondervonden door de hevige sneeuwval. Veel auto’s waren nog niet winterbestendig waardoor glijpartijen op de snelwegen het gevolg waren.

spoorlijn werkzaamheden

 

Naast de auto-ongelukken, omgevallen bomen en andere overlast door de sneeuwval, vertonen de radiozenders in Kitzbuhel in het gebied Brixental stoornissen. Medewerkers in Tirol zijn druk bezig om al deze problemen te verhelpen. Ondanks deze berichtgevingen blijft het natuurlijk super dat er vlak voor de opening van het FIS World Cup seizoen een dik pak sneeuw is gevallen.

Bekijk de onderstaande foto’s voor een impressie van de bergen op dit moment.

sneeuval oostenrijk
snelweg sneeuw ongelukken
3 mayrhofen
konigsleiten
2
Sneeuwval oostenrijk

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in