Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Brandenberg investeert 600.000 euro in nieuwe lift

Wintersportredacteur

Alles heeft een vervaldatum. Ook de Kienleiten sleeplift in Brandenberg. Sinds 1972 heeft de oude pannenkoekenlift mening kind naar boven gebracht voor een eerste ervaring op de latten. Afgelopen dinsdag is aan dit tijdperk een einde gekomen. De oude lift gaat met pensioen en de nieuwe zal medio november af zijn.

Nieuwe oefenlift in Brandenberg

Brandenberg gaat 600.000 euro investeren in een nieuwe oefenlift. Bijna 50 jaar lang hebben locals en toeristen hier gebruikgemaakt van de oude Kienleiten pannenkoekenlift. Hoog tijd voor een upgrade! En dat niet alleen, er komt ook een systeem voor kunstmatige besneeuwing, zodat de oefenlift niet alleen van natuursneeuw afhankelijk is. Verder komt er bij het dalstation een toilet en een bar. De nieuwe Kienleiten sleeplift wordt 385 meter lang, overbrugt 66 meter hoogteverschil en kan 776 personen per uur vervoeren. Het bergstation is het enige dat straks nog herinnert aan de oude lift. Die blijft namelijk hetzelfde.

Kinderen moeten leren skiën

Er wordt zo snel mogelijk gestart met de bouw van de nieuwe lift, zodat deze medio november in gebruik kan worden genomen. De burgermeester vindt het ontzettend belangrijk dat er een nieuwe lift komt. ‘Kinderen moeten leren skiën!’, zegt hij. ‘Daarom is gebruik van de lift gratis met de Alpbachtalcard voor kinderen tot 15 jaar.’ De plaatselijke skivereniging heeft 450 leden. De Kienleitenlift wordt regelmatig gebruikt voor schoolwedstrijden en trainingen. Hopelijk bevordert hij hiermee ook het lokale toerisme.

Wintersport in Brandenberg

Brandenberg is een klein en gemoedelijk plaatsje, gelegen op een zonnig bergplateau op ongeveer 10 km afstand van Kramsach, Brixlegg en Reith im Alpbachtal. Het dorp zelf beschikt alleen over een oefenlift. Voor uitgebreide skimogelijkheden moet je uitwijken naar het nabijgelegen Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Dit gemoedelijke skigebied telt 109 km aan pistes en is vooral geschikt voor families met kinderen. Verwacht hier geen uitbundige après-ski, zoals elders in Tirol, maar wel een hele goede sfeer. Er zijn tal van goede skischolen, je hebt voldoende keus aan fijne berghutten en ook zijn er buiten het skiën om veel activiteiten mogelijk. Benieuwd naar tips? Check de aflevering van 24 UUR IN hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in