Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Brand in skigebied Rauris ontstaan door droogte

Wintersportredacteur

In het skigebied van Rauris in het Salzburger Pinzgau is woensdagochtend een hevige brand ontstaan. Dit gebeurde op de steile helling halverwege de Gipfelbahn. In totaal is er 1 hectare grond getroffen door de brand. Om de brand te stoppen is er een helikopter ingezet en werd naast de brandweer ook de hulp van de bergredding gevraagd.

Zelfs het water waar normaal gesproken alleen de sneeuwkanonnen gebruik van maken werd ingezet. In totaal zijn er 60 vrijwilligers van de brandweer zijn ingezet om de brand te stoppen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, maar men vermoedt dat er een sigaret is weggegooid door een wintersporter.

De brand is rond 10.00 uur ontstaan en ontstond op een hoogte van 1.800 meter. Toen de brand ontdekt werd zijn alle gondels leeggehaald en werd de lift buiten gebruik gesteld. Er zijn geen gewonden gevallen volgens de liftmaatschappij. Om 11.45 uur gaf de brandweer het sein brandmeester en werd de skilift weer in gebruik genomen. 

Vanwege de extreme droogte in de Alpen wordt er massaal gewaarschuwd voor het brandgevaar dat heerst. In Tirol is er zelfs een verbod ingesteld voor het afsteken van vuurwerk om op die manier grote branden te voorkomen. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in