Nieuwsalert per mail ontvangen

Bouwwerkzaamheden Schatzbergbahn in Wildschönau in beeld

De Schatzbergbahn in Wildschönau wordt voor aankomend winterseizoen vervangen voor een gloednieuwe 8-persoonsgondel. Het skigebied deelde afgelopen week een video waarin je goed kunt zien dat de werkzaamheden in volle gang zijn. Als alles volgens planning blijft verlopen dan gaat de nieuwe lift in december 2017 in gebruik genomen worden. Een geweldig vooruitzicht voor het skigebied.

De oud Schatzbergbahn in Wildschönau

Jarenlang heeft Wildschönau genoten van de oude 4-persoonsgondel. In totaal heeft deze lift 32 jaren wintersporters naar de top van de berg gebracht. Na zoveel dienstjaren was het tijd voor vernieuwing en dat gaat aankomend seizoen gelukkig gebeuren. In totaal moet het skigebied ruim 17 miljoen euro neerleggen voor de nieuwe lift.

Zo gaat de nieuwe Schatzbergbahn eruit zien!

De nieuwe Schatzbergbahn

De nieuwe Schatzbergbahn is voor het skigebied een flinke verbetering. Gelukkig maar, want anders zou het geld het niet waard zijn. In totaal kunnen er straks 2.650 personen per uur naar de top van de berg vervoerd worden. In de oude situatie was dit nog 1.600, waardoor de wachtrijen onder aan de lift aanzienlijk korter gaan worden. Ook worden de dal- en bergstations aangepakt en wordt het dalstation voorzien van een nieuwe skiwinkel en nieuwe kassa’s.

Werkzaamheden nieuwe gondellift

Direct na het stoppen van het winterseizoen 2016-2017 zijn de bouwvakkers direct gestart met de eerste werkzaamheden. Op dit moment worden de liftpalen neergezet en maken de helikopters overuren. Bekijk de onderstaande video voor een kleine impressie van deze werkzaamheden.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in