Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: het schiet al op bij de 12er NORD in Hinterglemm

Wintersportredacteur

Collega Mike is vandaag in Hinterglemm om een kijkje te nemen bij een van de twee grote bouwplaatsen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Onder andere de 12er NORD lift in het skigebied wordt vervangen. Hoe het nu daar is? Dat kunnen we je vanuit de lucht laten zien!

B4 12er NORD lift in Hinterglemm

De renovatie van de B4 12er NORD in Hinterglemm staat al een tijdje op de planning en is dit voorjaar begonnen. Als alles volgens planning verloopt is de lift voor winterseizoen 2024/2025 klaar voor gebruik. Deze timing is natuurlijk perfect voor het WK alpineskiën dat in 2025 in Saalbach wordt gehouden. De oude lift is al operationeel sinds 1989 en kon zeker een update gebruiken. Ook is er nog een nieuwe skibrug in aanbouw over de Glemmerstraße! En ook dat is een grote verbetering voor de wintersporters, die dan niet meer met hun spullen de weg over moeten. Dat was immers gegarandeerd zweten na de afdaling.

Zo is het nu!

De bouw vordert en dat is momenteel goed te zien als je in Hinterglemm naar het dalstation rijdt. De skibrug is een van de eerste dingen die je opmerkt! Er wordt hard gewerkt om alles te vernieuwen. Zowel in het dal als op de berg krijgen de nieuwe liftgebouwen vorm!

Feiten & cijfers: nieuwe 12er Nordbahn

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in