Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouwstart van de nieuwe lift in Großarl en verdere vernieuwingen

© www.grossarltal.info

Wintersportredacteur

In augustus zijn de eerst werkzaamheden gestart aan de nieuwe lift in Großarl. De Kieserlbahn staat al langer op de planning. En de graafwerkzaamheden voor het midden- en bergstation zijn nu echt begonnen! Er komt namelijk een nieuwe 10-persoons gondel naar de Kieserl. En er staan nog meer vernieuwingen op de planning. Alles over de 50 miljoen euro investering lees je hier!

Nieuwe lift in Großarl

Het ‘Kieserl-Project’ is al een lange tijd geleden aangekondigd in Großarl. Met een investering van 50 miljoen euro, worden de komende jaren twee 10-persoons gondels vernieuwd, pisten uitgebreid en een tweede skiverbinding tussen de dalen aangelegd. Een flinke verbetering dus!

De nieuwe Kieserlbahn zal het in de toekomst mogelijk maken dat je van Großarl gemakkelijk door kunt naar Dorfgastein. Vanaf het middelstation van de nieuwe lift kun je zo overstappen op de Panoramabahn die je de andere kant op kan brengen. Daarnaast komt er een restaurant met panoramaterras in het bergstation. Beneden wordt een sportzaak, parkeergarage, skidepot en appartementen voor personeel gebouwd. De oplevering staat gepland voor de winter 2023/2024. Nog eventjes wachten dus!

Feiten & cijfer van de nieuwe lift in Großarl

Er is nog niet veel duidelijk over de cijfers van de nieuwe lift in Großarl. De capaciteit van de lift is sowieso verhoogd aangezien er nog geen enkele lift in het Großarltal tien personen in een gondel tegelijk kan vervoeren. Verdere cijfers worden waarschijnlijk snel bekendgemaakt.

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per lift: 10
  • Hoogte bergstation: 1953 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Capaciteit: 2000 personen per uur

Verdere vernieuwingen in Großarl

Er worden geen nieuwe pistes aangelegd in Großarl, het enige wat gedaan wordt is het uitbreiden van de huidige pistes. Zo wordt er bijvoorbeeld een skipad aangelegd bij het bergstation van de Kieserlbahn. Dit met als reden dat de skiroute naar Dorfgastein zo gemakkelijker wordt. Aan de kant van Dorfgastein wordt later nog verder gemoderniseerd. De tweede lift die vernieuwd wordt, is de Panoramabahn. Deze ontwikkeling staat op de planning voor 2030. Het uiteindelijke doel is om maximale skiruimte te creëren met zo min mogelijk faciliteiten.

Wintersport in Großarl

Vanuit het wintersportdorp Großarl kun je de skigebieden Großarltal en Gastein gemakkelijk bereiken. De twee gondelbanen vanuit het dorp maken dit mogelijk. Großarltal is een skigebied van 70 km aan pistes. Aan de andere kant van de berg is Gastein dat bestaat uit vier deelskigebieden: Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel (Bad Gastein/Bad Hofgastein), Skischaukel Dorfgastein-Großarltal (Dorfgastein), Kreuzkogel (Sportgastein) en Graukogel (Bad Gastein). Vele mogelijkheden om te skiën! Gastein is een heel veelzijdig gebied met in totaal 200 km aan pistes.

Pistekaart Grossarltal

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in