Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: zo verloopt de bouw van de nieuwe Sonnkogelbahn in Zell am See

© Zell am See - Kaprun

Wintersportredacteur

In meerdere skigebieden zijn er op dit moment werkzaamheden aan de gang voor de officiële winteropening, ook in Zell am See-Kaprun. Op de Schmittenhöhe is er een nieuwe skilift in aanbouw en het schiet al aardig op. Al de hele zomer is men druk bezig met de nieuwe Sonnkogelbahn in Zell am See. De 3-persoons stoeltjeslift uit 1984 wordt vervangen door een combinatielift. Vanuit het skigebied zijn er beelden gedeeld.

Nieuwe Sonnkogelbahn in Zell am See

De Sonnkogelbahn op de Schmittenhöhe in Zell am See wordt niet alleen vervangen omdat deze al een flink aantal jaar in gebruik is, maar ook zodat men de lift in de toekomst zowel in de zomer als in de winter kan gebruiken. Daarom is er gekozen voor een combinatielift, oftewel een lift met stoeltjes én/of gondels. In de zomer kun je gebruikmaken van de 8-persoons gondelcabines en in de winter van de 6-persoons stoeltjes. De nieuwe lift op de Schmittenhöhe is een flinke verbetering op het gebied van comfort. Met onder andere stoelverwarming en weerkappen wordt het ritje omhoog een stuk prettiger tijdens koude of sneeuwrijke winterdagen.

Hoe is het nu?

De afgelopen dagen vlogen er helikopters met enorme onderdelen van de nieuwe Sonnkogelbahn boven Zell am See. De liftsteunen zijn geplaatst op het lifttraject en dit was een flinke klus. Erg indrukwekkend wat er allemaal gebeurt tijdens het de bouw van een nieuwe skilift.

Beelden van de bouw

De komende maanden is het nog even flink doorwerken, want aankomende winter kun je al een ritje maken met de nieuwe skilift op de Schmittenhöhe! Doorgaans opent het skigebied eind november, de officiële datum voor komend seizoen is nog niet bekend. Maak jij straks een ritje met deze nieuwe lift?

Alle feiten en cijfers van de nieuwe lift in Zell am See-Kaprun

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in