Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: Hochalmbahn in Garmisch-Classic aangepakt

© Bayerische Zugspitzbahn / Benedikt Lechner

Wintersportredacteur

Er wordt in de zomer hard gewerkt aan het dalstation van de Hochalmbahn in Garmisch-Classic in Duitsland. Na 50 jaar is het hoog tijd voor renovatie. Als alles volgens planning verloopt, opent de skilift gewoon weer in september, mooi op tijd voor het winterseizoen.

Renovatie Hochalmbahn in Garmisch-Classic

Wat er gebeurt in het skigebied Garmisch-Classic deze zomer? Het dalstation van de Hochalmbahn wordt niet vergroot, maar wel gerenoveerd. De constructie van het dak wordt iets verlengd, verder wordt het gebouw weer opgebouwd zoals je ‘m gewend bent. In het voorjaar is de grote verbouwing in het skigebied begonnen. Het dalstation van de Hochalmbahn wordt niet alleen vernieuwd omdat deze al verouderd is, er speelden afgelopen seizoen ook enkele problemen op. Het grootste probleem? Het gebouw lekte op sommige plekken. Onder andere in de onderliggende opslagruimten en in het metselwerk was vocht binnengedrongen.

Voortgang verbouwing

In de Duitse krant Merkur staat een recente bouw-update over de Hochalmbahn in Garmisch-Classic. Volgens deze bron loopt alles tot nu toe volgens plan en vordert de verbouwing spoedig. De staalconstructie is inmiddels opgeleverd. De volgende werkzaamheden zijn onder andere: schilderen, stucen en vernieuwing van de elektra. Zowel in de grootste hitte als in de stromende regen wordt er hard gewerkt. Het wisselvallige weer van deze zomer zorgt wel voor een uitdaging. Voor de rest van de zomer hopen ze in het skigebied op stabieler weer.

Hochalmbahn in Garmisch-Classic

Ben je al eens voor een wintersport in het Duitse Garmisch-Classic geweest? De Hochalmbahn is de bovenste skilift bij de Osterfelderkopf (2050 meter). Bij de Hochalmbahn kom je vanuit Garmisch-Partenkirchen met de Alpspitzbahn. De huidige verbouwing vindt plaats op 1700 meter, bij het dalstation van de skilift.

››› Lees meer over alle vernieuwde liften in de Alpen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in