Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: het schiet al op bij de nieuwe Albonabahn I in Ski Arlberg

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Ski Arlberg wordt er hard gewerkt aan de nieuwe Albonabahn I. Om de opleveringsdatum te halen, moet er nog wel wat werk verzet worden. Tot nu toe loop alles volgens planning in Stuben am Alrberg. De nieuwe dal- en bergstations zijn alweer deels opgebouwd en nu zijn ze in het skigebied bezig met de kabel waaraan de gondels komen te hangen. In dit artikel een bouwupdate.

Nieuwe Albonabahn I in Ski Arlberg

De oude 2-persoons stoeltjeslift in Stuben am Arlberg in het skigebied Ski Arlberg wordt vernieuwd. De lift stamt uit het jaar 1983 en was echt toe aan een upgrade. Vanaf december, na de skistart in het skigebied, kun je al een ritje maken in de nieuwe lift Albonabahn I. Je zult de lift niet meer herkennen als je hier over een paar maanden gaat wintersporten. De 2-persoons stoeltjeslift wordt vervangen door een gondel.

Alle feiten en cijfers van de nieuwe lift

Lastige omstandigheden bij de bouw

Het dalstation van de nieuwe Albonabahn I is 200 meter richting het dal verplaatst en komt naast een bestaand restaurant te liggen. Het nieuwe gebouw wordt half in de helling gebouwd en daarom is het soms best lastig voor de bouwmedewerkers. Het terrein is bijzonder uitdagend, omdat het in sommige gevallen erg steil is. Daarnaast loopt er een hoogspanningslijn vlak boven het lifttraject waar rekening mee gehouden moet worden. Het is dus een flinke klus om de nieuwe Albonabahn I te bouwen.

Kabel wordt gemaakt

Op dit moment wordt de kabel waaraan de gondels komen te hangen gemaakt. Normalerwijs wordt dit gedaan op het lifttraject, maar in Stuben is dat niet mogelijk vanwege het steile terrein van het lifttraject. Daarom is er voor een alternatieve aanpak gekozen en draait men de kabel in elkaar gedraaid in het dalstation. Hoe dat werkt en hoe het er nu uitziet in Ski Arlberg bij de nieuwe Albonabahn I in Stuben?

››› Bekijk de beelden van een verslag van ORF!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in